Fıstıklı Kurabiye

Lezzetiyle “anne kurabiyesi” tanımını hak eden, hem hafif hem de memnun edici fıstık kurabiyeye buradan kocaman bir “iyi ki varsın” demek istiyoruz.

fistikli-kurabiye

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme Süresi: 20-25 dakika

Porsiyon sayısı: 12-14

Malzemeler

-250 gram margarin

-2 portakal kabuğu rendesi

-1 su bardağı pudra şekeri

-1 yumurta

-1 çay bardağı nişasta

-3-4 su bardağı un

-1 yemek kaşığı kakao

-2 yemek kaşığı fındık unu

-1 çay bardağı antep fıstığı

-1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı

1. Kakao, Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesi dışındaki malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.

2. Hamurun yarısına kakao koyup yoğurun.

3. Hamurun diğer yarısına antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesini koyun yoğurun.

4. Ve bu hamurdan 3 adet fitil şeklinde rulo yapın.

5. Kakaolu hamuru açın ve tek tek fitil şeklindeki ruloların etrafına sarın.

6. 2 saat kadar buzdolabında bekletin.

7. 1 santim kalınlığında yuvarlaklar kesin ve pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.

8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Not: Hamuru kesmeden önce rahat ve düzgün kesilmesi için mutlaka 2 saat buzdolabında bekletin.