Domates, zeytin, fesleğen, kekik, biberiye ve daha pek çok nefis aromayı bir araya getiren focaccia, İtalyan lezzetini mutfağınıza getiriyor.
focaccia
Hazırlama süresi: 120 dakika
Pişirme süresi: 20-30 dakika
Porsiyon Sayısı: 8-10
Malzemeler:
500 gram tam buğday ve beyaz un karışık
400 gram ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
8-10 adet kiraz domates
8-10 adet siyah zeytin
1 paket maya
1 çay kaşığı ince tuz
1 tatlı kaşığı iri deniz tuzu
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye

Yapılışı

Un, su, maya ve ince tuz ile yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru elinize aldığınız yağ ile sıvazlayarak yuvarlak şekil verin.
Üzerini kapatarak 1 saate yakın mayalanmaya bırakın.
Elinizi yağlayarak  hamuru tekrar yoğurun.
Bir kez daha aynı işlemi yapın ancak bu kez hamura fesleğen ilave edip yoğurun.
Döküm tencerenin içini sıvı yağ ile yağlayın.
Hamuru tencereye yayın.
Ellerinizi tekrar yağlayın hamurun üzerini bastırarak düzeltin.
Parmaklarınızla hamurun üzerinde çukurluklar oluşturun.
Bu çukurların içine domates ve zeytinleri yerleştirin.
Üzerine kekik, biberiye ve iri tuzu serpiştirin.
Yarım saat kadar tekrar mayalanması için bekletin.
I80 derece ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Dilerseniz üzerine zeytinyağ sürüp ikram edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.