Glutensiz Muffin

Gluten tüketmek isteyenleri de lezzetten mahrum bırakmadık ve nefis bir muffin hazırladık. Kısa sürede hazır edebileceğiniz tarifimizi mutlaka deneyin…

muffin

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 15-20 dakika

Porsiyon sayısı: 12

Malzemeler

-3 adet küçük muz

-10 adet hurma

-2 yemek kaşığı tahin

-4 yumurta

-1/2 su bardağı hindistan cevizi

-1 çay kaşığı karbonat

-1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

1. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Rondodan geçirin.

2. Üzerine doğranmış muzları ilave edin ve beraberce rondolomaya devam edin.

3. Tahinini de ilave edip bir kenara alın.

4. Yumurtayı tarçın ve karbonat ile çırpın.

5. Hindistan cevizini ilave ettikten sonra, hurmalı muzlu karışımla birleştirin.

6. Hepsini homojen bir şekilde karıştırın.

7. Akışkan boza kıvamında bir sıvı elde edin.

8. 12 adet kağıt mini kek kalıplarına boşaltın.

9. 170 derece ısınmış fırında 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Afiyetler olsun.

Pişirme Önerisi: 

Muzların yerli küçük muzdan seçilmesi gerekir. Elde edilen hamur yeterince koyulaşmazsa hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.