Göz Zevkinize İyi Gelecek 5 Renkli Tarif

Sofrasında lezzetin yanı sıra sunumuyla da etkileyen seçenekler arayanlar
böyle buyursun. Yazımızın devamında sofranıza renk, damağınıza lezzet
katacak seçenekleri sizin için derledik. İşte, birbirinden renkli ve lezzetli 5
tarif…

1. Seçim Yapamayanlara: Üç Renkli Börek

Bir başkadır, börek sevgisi; içine ne eklense olur en iyisi! Yanına iyi demlenmiş
bir çay da gelirse sizden olmaz daha keyiflisi… Siz de böreğin her haline
bayılıyor, çoğu zaman neyli börek yiyeceğinize karar veremiyorsanız bu tarif
tam size göre! İşte; sofranıza çok farklı bir dokunuş yapacak, üç ayrı lezzete
sahip üç renkli börek tarifi:

  •  Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
    Kabuklarını soyduğunuz havuçları rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.
  •  Bol suda yıkadığınız ıspanakların sap kısımlarını kesin, yaprak kısımlarını
    kurutun.
  •  Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, süt ve zeytinyağını bir çırpıcı
    yardımıyla karıştırın.
  •  Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Kuru soğanları hafif bir renk alana
    kadar soteleyin, dana kıymayı ekleyip suyunu çekip hafif bir renk alana
    kadar kavurun. Pul biber, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle
    çeşnilendirin.
  •  Kavrulmuş kıymayı ayrı bir yere alıp aynı tavada rendelenmiş havuçları
    hafif bir renk alana kavurun.
  •  Suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını ince ince kıyın. Tuz ve az
    miktarda yağ ilavesiyle karıştırın.
  •  İlk yufkayı mutfak tezgâhı üzerine açın. Üzerini soslayıp kavrulmuş
    kıymayı ekleyin ve kenar kısımlarını katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  •  İkinci yufkayı mutfak tezgâhı üzerine açın. Üzerini soslayıp kavrulmuş
    havuçları ekledikten sonra kenar kısımlarını katlayın ve sonra rulo
    şeklinde sarın.
  •  Üçüncü yufkayı mutfak tezgâhı üzerine açın. Üzerini soslayıp ıspanakları
    ekledikten sonra kenar kısımlarını katlayın ve sonra rulo şeklinde sarın.
  •  Dördüncü yufkayı mutfak tezgâhı üzerine açın. Üç farklı harçla sarılmış
    rulo börekleri yufkanın üzerine yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  •  Elde ettiğiniz büyük ve tek rulo böreği dilimledikten sonra yağlı kâğıt
    serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  •  Kenar kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp üzerine toz parmesan
    peyniri serptiğiniz börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40
    dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Üç Renkli Börek Tarifi

2. Pastane Güzelleri: Renkli Bezeler

 

Bir gün, bir yürüyüş sırasında pastane vitrininden gözlerinizi alamadığınız bir
an mutlaka olmuştur. Bunun sebebi ise çoğu zaman rengarenk bezelerdir. Çay
davetlerinin yıldızı olacak, doğum günü partilerinin sevinci olacak renkli
bezelerle siz de pastaneyi evinize taşıyabilirsiniz! İşte, renkli bezeler tarifi:

  •  Yumurta aklarını geniş bir çırpma kabı içerisine alıp bir tutam tuz ilave
    edip çırpmaya başlayın.
  •  Kıvam almaya başlayan yumurta aklarına pudra şekerini eleyerek ilave
    edin.
  •  Şekerin tümünü ekledikten sonra hiç durmadan yoğun kıvam alana kadar
    çırpın.
  •  Olması gereken kıvamı alan beyazlar farklı kaplara paylaştırılıp gıda
    boyaları eklenip karıştırılır.
  •  Sıkma torbaları içerisine doldurulan yumurta beyazları yağlı kâğıt
    serilmiş fırın tepsisi içine sıkılır.
  •  Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 1,5 saat boyunca pişirilir.
  •  Fırından çıkan bezelerin soğuması beklenir ve servis edilir.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Renkli Bezeler Tarifi

3. Bol Renkli Bol Vitaminli: Üç Renkli İçecek

Farklı içecek tariflerin seviyor, kokteyl tariflerine bayılıyorsanız bu tarifimize de
bir şans verebilirsiniz. Üç ayrı rengi ve üç ayrı vitamini bir bardağa doldurup
keyif köşenizi hazırlayın! İşte, yudumlamanız için sabırsızlanan nefis mi nefis
üç renkli içecek tarifi:

  •  Blender kabında ilk olarak ananası sıvı bir kıvam alana kadar çekin ve
    servis bardağına koyun.
  •  Sonra çileği aynı şekilde çekin ve ananas suyunun üzerine dökün.
  •  Son olarak soyulmuş kivileri de çekerek en üst kata dökün ve servis
    edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Üç Renkli İçecek Tarifi

4. Neşe Kattık: Renkli Dürüm

Ayaküstü tüketilebilen lezzetler arasında en sevilenidir, dürüm. Bazen bir
köfteyle bazen bir tavukla mutlu eder, doyurur. Siz de dürümü pek seviyor,
pratik yemek arayışlarında ilk olarak dürüm tercih ediyorsanız dürümün en
renkli hali sizin için gelsin! İşte, birbirinden besleyici malzemeleriyle renkli
dürüm tarifi:

  •   İlk olarak tavuklar ince uzun olarak doğranır, tavaya sıvı yağ ilave edilip
    tavuklar sotelenir.
  •  Tüm sebzeler uzun şekilde azar azar doğranır, ardından lavaşların
    içerisine sebzeler mayonez ve sotelenmiş tavuk ilave edilir ve sarılır.
  •  İstenirse ortadan ikiye keserek veya bütün olarak servis edilir.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Renkli Dürüm Nasıl Yapılır?

5. Yanına da Kahve: Renkli Kek

Yumuşacık kek çeşitleri, tatlı keyiflerin olmazsa olmazıdır. Her dilimiyle
çocukları da yetişkinleri de sevindirir. Farklı farkı malzemeleriyle gönülleri
yeniden çalar. Sıradaki tarifimiz de lezzet âşıklarını mest edecek cinsten. İşte,
en renkli halleriyle size ve sevdiklerinize iyi gelecek renkli kek tarifi:

  •  Yumurta ve şekeri iyice çırpın, ardından un ve kabartma tozunu ilave
    edin.
  •  Yağlı bir fırın kabına kek harcını döküp üzerine sırayla yaban mersini,
    çilek, muz ve diğer malzemeleri ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik
    fırında 35 dakika kadar pişirip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Renkli Kek

 

Renkli tariflerinizde kullanabileceğiniz mevsim sebze ve meyvelerini Migros Sanal Market üzerinden sipariş etmek için hemen tıklayın.