Vitamin Kasesi: Greyfurt Salatası

Tek tek ayıklandıktan sonra bol suda yıkanıp kurulanan körpe ıspanak yaprakları, zar kısımları ayıklanan greyfurt dilimleri, ceviz içi, mor lahana dilimleri ve toz parmesan peyniri… Vitamin ve sağlık bu kasede! Sızma zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle hazırlanan sosla servis edilen greyfurt salatası tarifi ekşi tatları sevenlerin gözdesi olacak.

Greyfurt Salatası Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 demet körpe ıspanak yaprağı
1/4 adet mor lahana
2 adet greyfurt
4 adet kabuklu ceviz
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız körpe ıspanak yapraklarını kuruttuktan sonra kullanın. Mor lahana yerine arzuya göre ince kıyılmış kırmızı soğan kullanabilirsiniz.

Sosunu eklediğiniz salatayı bekletmeden servis edin.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz greyfurtun beyaz iplik kısımlarını temizleyin. Dilimler arasında kalan etli kısımları keskin bir bıçak yardımıyla çıkartıp zar kısımlarını kullanmayın.

Temizlenmiş lahana yapraklarını ince ince kesin. Kabuklu cevizi ortadan ikiye ayırıp kabuklu kısımlarını temizleyin.

Sızma zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu ve taze çekilmiş tane karabiberi ayrı bir kapta çırpın.

Doğramış ve ayıklamış olduğunuz tüm malzemeleri derin bir salata kasesine alıp hazırladığınız sosla harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.