Güveç ile daha da lezzetlenen enfes etli yemeğimizin detayları için tarifimize göz atın…
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika
Porsiyon sayısı: 2-4
Malzemeler
- 1/2 kilo et
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Etleri kuşbaşı olarak doğrayın.
- Düdüklü tencereye 1 su bardağı su koyarak etleri 15 dakika kadar pişirin.
- Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın ve tavada sıvı yağ ile kavurun.
- Üzerine haşlanmış eti ilave edip soteleyin.
- Kabukları ayıklanıp doğranmış domates, salça ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
- Ocaktan alıp güvece boşaltın ve haşlama et suyunu üzerine dökün.
- Fırını 200 derece önceden ısıtıp 10-15 dakika kadar pişirin.
Pişirme Önerisi:
Güvecinizin sulu kalmasını isterseniz fırınlarken üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.