Güveçte Et

Güveç ile daha da lezzetlenen enfes etli yemeğimizin detayları için tarifimize göz atın…

guvecte-et

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 2-4

Malzemeler

  • 1/2 kilo et
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Etleri kuşbaşı olarak doğrayın.
  2. Düdüklü tencereye 1 su bardağı su koyarak etleri 15 dakika kadar pişirin.
  3. Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın ve tavada sıvı yağ ile kavurun.
  4. Üzerine haşlanmış eti ilave edip soteleyin.
  5. Kabukları ayıklanıp doğranmış domates, salça ve baharatları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
  6. Ocaktan alıp güvece boşaltın ve haşlama et suyunu üzerine dökün.
  7. Fırını 200 derece önceden ısıtıp 10-15 dakika kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

Güvecinizin sulu kalmasını isterseniz fırınlarken üzerini folyo ile kapatabilirsiniz.