Haftanın Her Güne Bir Tarif Önerisinde Neler Var?

Her güne nefis bir tarif önerisiyle yanınızdayız. MigrosTV’nin kısa ve kolay videoları menü seçiminize ilham verecek…

1. Yoğurtlu Biber Turşusu

Turşularla aranız nasıldır? Ekşi ekşi limonlusu, bolca acılısı, yağlısı, meyvelisi, sebzelisi her çeşidi ile gönlümüzün en özel köşelerinde yer alırlar değil mi? Yeri gelir hamilelerin ilk aşerdiği yiyecek olur, yeri gelir o eşlik etmezse birçok yiyecek mahzun kalır. Bolca tüketmek için yaz aylarında kavanoz kavanoz hatta minik bidonlarca hazırlanır, kış boyu keyifle tüketilir. Sindirim sistemine oldukça yararlı, barındırdığı sağlıklı bakteriler sayesinde ülser, diyabet gibi birçok hastalıktan korunmaya yardımcı olan turşuların her evde bulunması gerekir.

Balkanlardan gelen nefis lezzet; Yoğurtlu biber turşusu

yogurtlu-biber-tursusu

 

2. Piliç Kalçalı But

Akşam yemeğine özel misafirleriniz var ve onları hem kolay hem de çok farklı bir seçenek ile ağırlamak istiyorsanız bu tarifi denemeye ne dersiniz? Beyaz etin hafif lezzeti, çeşitli baharatların harmanlandığı pilavın arkadaşlığı ile güçlerini birleştirip eşsiz bir ana yemek seçeneği oluveriyor.

Uzman Kasap güvencesiyle; Piliç kalçalı but

pilic-kalcali-but

 

3. Sütlü İrmik Helvası

Sütlü irmik helvası gerçek bir sevgiyi hak eder; çünkü mis gibi sütün ve tereyağının aroması, tel tel dökülen taneleri ile kaşıklayan herkesi adeta kucaklar. Dondurma yanına da harika gider, tek başına da lezzetinden hiç mi hiç ödün vermez. Ağızda dağılırken büyülenmemek elde değildir. Tabii; hatırlatmakta fayda var, bu denli güzel olan bir tatlının maalesef ki hafif olması mümkün değil. 1 porsiyonunda yaklaşık 200-300 kalori bulunan, besin değerleri açısından oldukça zengin olan irmik helvasını diyet yapanların listesinde bulundurmaması gerekir.

Lokma lokma; İrmik helvası

sutlu-irmik-helvasi

 

4. Kıymalı Tepsi Böreği

Bize bir yufka verin, bir tepsi, bir de fırın; hazırlayacağımız lezzet ile dünyayı yerinden oynatalım! Hani, arasına ne koysak yakışan yufka diyoruz; dumanı üzerinde mis gibi kokusu, çıtır çıtır halleriyle pek bir davetkar böreklerin ana kahramanı? Taptaze yufkaları bulduysak her katına dökülen kıyma tanelerini düşünelim şimdi de! Mmmh! Okudukça gözler ışıldıyor, iştahlar kabarıyor; bir an önce tabaklara dilimlesek de bir çayla midemizin derinlerine kondursak diyoruz değil mi?

Çay saatine; Kıymalı tepsi böreği

kiymali-tepsi-boregi

5. Dana Ciğer Kavurma

Ciğer, mutfağımızda önemli bir yeri olan güçlü malzemelerden biridir. Kavurması, sotesi, kızartması, kebabı, şişte olanı, köftesi, böreği, mangalı, hatta çorbası; Antep usulü olanı, Edirne’nin gözdesi, Arnavut’un bi’ tanesi derken liste uzar da uzar… Lakin uzatılmaması gereken tek bir şey vardır ki bu lezzetin, her hali ile sofranın başrol sahibi olmayı hak edecek kadar şahane ve besleyici olduğudur!

Protein ve lezzet deposu; Ciğer kavurma

ciger_kavurmasi_tarifi

6. Kozalak Pasta

Eğlenceli ve kakaolu bir pastaya ne dersiniz? Son derece kolay malzemelerle yapabileceğiniz kozalak pasta tarifi MigrosTV’de. Kozalak pasta ve daha fazla pasta tarifi için bizi takip etmeye devam edin. Sütlü ve şerbetli tatlılar, dakikalar içerisinde hazırlayacağız kolay tatlı tarifleri, pastalar, kekler ve daha yüzlerce kolay, pratik ve lezzetli tarif, kısa ve kolay videolarla MigrosTV’de!

Farklı ve yaratıcı; Kozalak pasta

kozalak_pasta_tarifi

7. Lahmacun

Milli lezzetimiz lahmacun! Seveni çok, sevmeyeni de elbet. Kolayca yeme şekilleri geliştiren de var, tek hamleyle yutan da. “İçine soğan ve yeşillik eklemezsem olmaz.” diyen de var “Yok ben sadece iç harcıyla yetinirim.” diyen de. Lakin herkesin buluştuğu ortak bir nokta vardır ki lahmacunu daha dumanı üzerinde, dürüm haline getirip sarmalarken bile etrafı saran o keskin kokusu bizi kendimizden geçiriyor!

Evde de olur; Lahmacun

ev_yapimi_lahmacun