Halka Tatlısı

Pataşu adı verilen hamur türüyle hazırlanan halka tatlısı, evde yapılan ve doğal, hafif tadıyla pastanelerle yarışacak cinsten. Eliniz alıştığında kolaylıkla hazırlayacağınız ve misafirlerinize gururla sunacağınız tatlı tarifimizde iddialıyız!

halka-tatlisi

Hazırlama süresi: 5 dakika +30 dakika bekleme

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 12-15

Malzemeler

-500 gram irmik

-½ su bardağı un

-1 su bardağı süt

-1 su bardağı su

-2 yemek kaşığı şeker

-1 paket kabartma tozu

-½ su bardağı sıvı yağ

Kızartma için

-2 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için

-3 su bardağı şeker

-3 su bardağı su

Yapılışı

1. Öncelikle su ve şekeri kaynatıp, şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.

2. Derin bir kabın içine irmik, kabartma tozu,un, yağ, süt ve suyu karıştırın.

3. Üzerini kapatıp enaz yarım saat bekletin.

4. Yıldız uçlu krema torbasına bu hamuru koyun.

5. Kızdırılmamış hafif ısıtılmış yağın üzerine halka şeklinde sıkın.

6. Tavayı hafifçe sallayarak arkalı önlü kızartın.

7. Soğuk şerbetin içine atın.

Pişirme Önerisi:

Fazla tatlı olmasını istemiyor ve kıtır kalmasını istiyorsanız halkalarınızı şerbet içinde fazla bekletmeden alın.