Servise Hazırlamalı: Hamburger Ekmeği

Önceden haşlanmış patates ve kuru maya ilavesiyle tutulan mayalı hamurdan hazırladığımız mini mini hamburger ekmeklerimiz var. Oda sıcaklığında mayalandırıp küçük bezelere ayırdığımız hamurları kısa sürede, fırında pişirdikten sonra ağız sulandıran hamburgerler hazırlıyoruz.

Kim demiş evde hamburger ekmeği hazırlanmaz diye, soluğu mutfakta alıyoruz.

Hamburger Ekmeği Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1/2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet orta boy haşlanmış patates
50 ml. ılık su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı susam

Püf noktası:

Oda sıcaklığında ve tavsiye edilen mayalandırma sürelerine uyun. Eklemiş olduğunuz un miktarı az miktarda değişiklik gösterebilir. Ele yapışmayan ve yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlamaya özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız hamburger ekmekleri üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürerek de pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ilık süt, kuru maya ve toz şekeri küçük bir kaba alıp mayanın aktive olması için 10 dakika kadar bekletin. Önceden haşlayıp kabuklarını soyduğunuz haşlanmış patatesi püre haline getirin.

Elenmiş unu derin bir karıştırma kabına alıp orta kısmını havuz gibi açın. Oda sıcaklığında bekletmiş olduğunuz yumurtayı orta kısmına kırın. Tuz ve patates püresini ekleyin.

Aktive olan maya, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve ılık suyu azar azar ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp hafif nemli bir bezle örttükten sonra oda sıcaklığında 45-50 dakika kadar mayalandırın.

Bekletme süresi sonrasında küçük bezelere ayırıp yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Üzerlerine süt ve susam sürdüğünüz hamburger ekmeklerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp mümkünse bir ızgara teli üzerinde dinlendirdiğiniz ekmek hamurlarını ılık olarak servis edin.