Hangi Balık Hangi Ayda Yenir?

Balığı tam zamanında yemek hem lezzetinden hem sağlık gücünden daha da çok faydalanmak demektir. Çünkü tazelik balığın kalitesini de, tadını da etkiler. İşte ‘hangi ayda hani balık yenir?’ sorusunun cevabı!

OCAK

Kefal, hamsi, lüfer, palamut, uskumru, istavrit, çinekop, kofana ve mezgit.

ŞUBAT

Kalkan, tekir, gümüş balığı, kefal, istavrit, zargana, mezgit.

MART

Kefal, levrek, kalkan, gümüş balığı, minakop, barbunya ve tekir.

NİSAN

Kalkan, eşkina, mercan, levrek, kılıç ve kırlangıç, gümüş, kefal, mezgit, tekir ve barbunya.

MAYIS

Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç, kırlangıç, iskorpit, mezgit, kefal.

HAZİRAN

Mezgit, levrek, kırlangıç, tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinarit ve eşkina.

TEMMUZ

Sardalya, kolyoz, istavrit, uskumru, tekir, barbunya, levrek ve çipura.

AĞUSTOS

Çingene palamudu, sardalya, kılıç, mercan, sinarit, izmarit.

EYLÜL

Palamut, sardalya, kılıç balığı, kolyoz, izmarit ve istavrit.

EKİM

Lüfer, istavrit, palamut, barbunya, tekir, izmarit, sardalya, levrek, mercan, torik, sinarit ve eşkina.

KASIM

Uskumru, torik, lüfer, eşkina, çinekop, palamut, torik, zargana, levrek, mezgit, istavrit, hamsi.

ARALIK

Hamsi, tekir, palamut, lüfer, çinekop, barbunya, mezgit, istavrit, uskumru, lüfer, palamut ve torik.