Haşhaşlı Bademli Ekmek

Evde ekmek yapma zamanı! Haşhaşlı bademli ekmek tarifimizi mutlaka deneyin.

hashasli-ekmek

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Porsiyon sayısı: 8-10

Malzemeler

  • ½ kilo ekmeklik un
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı çekirdek içi
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 çay bardağı kırık badem
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

  1. Yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikser ile çırpın.
  2. Önce kuru malzemeleri bir kaba alın ve bir kaşıkla harmanlayın.
  3. Çırptığınız yumartalar ve sıvı yağı kuru malzemelere ekleyip spatula ile kek hamuru kıvamında oluncaya kadar karıştırın.
  4. Bir baton kek kalıbını veya dilediğiniz bir fırın kabını yağlayın hamuru ve boşaltın.
  5. Ilık bir ortamda 15-20 dakika kadar bekletin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
  7. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Not: Ekmeğinizin orta kısmının bombeli bir şekilde pişmesini istiyorsanız, ellerinizi hafifçe ıslatarak kalıptaki hamurun kenar kısımlarından bastırabilirsiniz.