Turuncusu Size İyi Gelecek: Havuç Çorbası

Migros turuncusuna özenen bir çorba görüyoruz. Turuncu mu turuncu havuç çorbasını ılık olarak servis ediyor, kış sofralarına renk katıyoruz. Sebze sevdirmenin yollarını arıyor onlardan çorba ya da mücver vb. tarifler hazırlamaya özen gösteriyoruz.

Mis gibi turuncu renkli çorbamız servise hazır!

Havuç Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

3 adet büyük boy havuç
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 su bardağı su

Terbiye karışımı için:

1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

Püf noktası:

Arzuya göre kremalı olarak da hazırlayabilir, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Damak tadınıza göre kullandığınız et suyu miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre bol miktarda isot ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kabuklarını soyduğunuz havuçları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Ayrı bir tencereye alıp içme suyu ekleyin.

Yumuşayan havuçlara et suyunu ekleyip kısık ateşte, kıvam alması için haşlayın.

Terbiyesi için; unu derin bir kaba aktarın. Yumurta sarısını katıp soğuk süt ilavesiyle azar azar karıştırın.

Elde ettiğiniz karışımı tuz ve karabiber ile tatlandırıp kaynamaya bırakın.

İyice yumuşayan havuç çorbasını blenderdan geçirip sıcak olarak servis edin.