Havuç Kullanarak Yapabileceğiniz 5 Tatlı Tarifi

Havuç, salataların vazgeçilmezi olmanın yanı sıra tatlı tariflerinde de sıklıkla
kullanılan malzemelerden biridir. Yazımızın devamında havuçtan
vazgeçemeyenlere, farklı bir lezzet denemek isteyenlere iyi gelecek, birbirinden
nefis öneriler sıraladık. İşte, havuç kullanarak yapabileceğiniz 5 tatlı tarifi…

1. Pişmeyen Havuçlu Kek

Pişirilerek yapılan havuçlu tarçınlı kek, özellikle son yıllarda popüler
lezzetlerden biri haline geldi. Pişirme zahmetinden kurtaran, tarçın
sevmeyenlerin yüzünü güldüren bu tarif ise bambaşka! İşte hem nefis hem de
hafif pişmeyen havuçlu kek tarifi:

  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın, suyu ekleyip mutfak robotundan
    geçirin.
  •  Hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
  •  Kek kalıbının tabanına hindistan cevizini serpin.
  •  Ardından üzerine karıştırdığınız harcı ekleyin bastırın.
  •  Buzdolabında en az 40 dk bekletip servis edin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Pişmeyen Havuçlu Kek

2. Havuçlu Fıstıklı Sufle Tarifi

Çikolatası içinden taşan, tadına doyum olmayan sıcacık sufleler, bu kez
turuncuya boyanıyor! İşte, bakış açınızı tazeleyip damağınızı şenlendirecek
havuçlu fıstıklı sufle tarifi:

  •  Havuçları 1 bardak suda haşlayın.
  •  Blenderda püre haline getirin.
  •  Tuzlu krakeri de blenderdan geçirin, un haline gelsin.
  •  Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırıp beyazlarını kar haline getirin.
  •  Havuç püresi, un haline gelmiş kraker, kaşar rendesi ve sütü, baharatları
    da ekleyerek karıştırın.
  •  Yumurta sarısını da katın. Hepsi karıştığında beyazları kaşık kaşık
    ekleyip yavaş yavaş yedirin.
  •  Servis edeceğiniz kaplara koyun ve üzerine fıstıkları serpin.
  •  Fırını 185 dereceye ayarlayın.
  •  Tepsiye su doldurun ve sufleleri tepsiye yerleştirin. 20-25 dakika pişirin.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Havuçlu Fıstıklı Sufle Tarifi

3. Havuçlu İrmik Helvası

Kandil günlerinin baş lezzeti olan irmik helvasına bu kez çok farklı bir yorum
kattık. Onu biraz havuçlandırıp bolca tatlandırdık. Siz de eşlik etmesi için güzel
bir çay demlemeyi unutmayın! İşte, ezber bozduracak havuçlu irmik helvası
tarifi:

  •  Önce tavamızı kızdırıp sıvı yağı kızdıralım.
  •  Sonra tereyağını eritelim ve ardından irmiği ekleyelim.
  •  Kokusu çıkana kadar kavuralım.
  •  Şeker ilave edip 3-4 dakika kavuralım.
  •  Rendelenmiş havuçları da karışıma ekleyerek kavuralım.
  •  Tuz, tarçın, karabiber ve istenirse vanilya ekleyerek şöyle bir
    karıştıralım.
  •  Sütü ekleyip dibinin tutmaması için arada karıştırarak göz göz olunca
    ocaktan alıp kapak kapatıp 20-25 dakika demlendirip dilediğiniz kalıba
    bastırarak yerleştirip, Antep fıstıklarıyla istediğiniz şekli vererek
    servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Havuçlu İrmik Helvası Tarifi

4. Havuçlu Badem Keki

Çay saatlerinize iyi gelecek leziz bir öneri daha var sırada! Biraz havuç, biraz
badem, bolca vitamin ve mineral içeren bu keki kendinize, sevdiklerinize,
misafirlerinize tatlı bir sürpriz olarak hazırlayabilirsiniz! İşte, havuçlu badem
keki tarifi:

  •  Fırınınızı 160 dereceye ısıtın.
  •  Migros tuzlu bademleri rondodan geçirin.
  •  Kek kalıbınıza pişirme kağıdı serin.
  •  Hamuru kalıba dökün ve fırına verin.
  •  Pişmiş keki kağıdı ile birlikte kalıbından çıkarıp bir tel üzerinde
    soğumaya bırakın.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Havuçlu Badem Keki Tarifi

5. Havuç Rüyası

Turuncu malzemelerin en tatlıları, portakal ve havuç bir tarifte buluştu, rüya
gibi lezzet oluştu! Havucun A vitamini, portakalın C vitaminiyle bağışıklık
sistemine şenlik, damaklara bayram bir tatlı tarifi arıyorsanız havuç rüyasını
deneyebilir, gününüze güzellik katabilirsiniz.

  •  İlk olarak bir tencerenin içerisine suyu ve soyulup doğranmış olan
    havuçları ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar pişirip süzün.
  •  Ardından blenderdan geçirin. Daha sonra portakal suyu ve nişastayı
    karıştırıp havucun üzerine ekleyin.
  •  Ardından diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alın.
  •  Bir kabın içerisine önce az miktarda havuçlu harçtan ekleyip üzerine
    bir İsra petibör bisküvi ekleyin.
  •  Ardından tekrardan havuçlu harç sonra tekrar petibör bisküvi ekleyin.
  •  Tüm malzemeler bitene dek aynı işlemleri uygulayın.
  •  Son olarak en üste havuçlu harçtan döküp oda sıcaklığına gelene dek
    bekletin.
  •  Daha sonra buzdolabında iki saat bekletip servis edebilirsiniz.

Tarifimizin tüm detayları ve videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Havuç Rüyası Tatlı Tarifi

 

Havuç ve havuçlu ürünleri Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın!