Diyetteyim, Diyettesin, Diyette: Havuçlu Kurabiye

Demli bir bardak çayı, yeni demlenmiş filtre kahveyi, şifa niyetine hazırladığımız bitki çayını öksüz bırakacak değiliz. Diyette olsak da bu sıcak molanın küçük bir atıştırmalığı hak ettiğini düşündük ve soluğu mutfakta aldık. Rendelediğimiz havuçları; yulaf ezmesi, tam buğday unu ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile karıştırdık. Bal, tarçın ve ceviz içiyle tatlandırıp lezzetine lezzet kattık.

Ev yapımı diyet hamur işi, havuçlu kurabiye hazırladık. 10 dakikada pişirip kapağı kapalı kavanozda uzun süre sakladık, sevdiklerimizle paylaştık. Şimdi sıra sizde!

Havuçlu Kurabiye Tarifi

20 adet

Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

3/4 su bardağı yulaf ezmesi
3/4 su bardağı tam buğday unu
3/4 su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
1/2 tatlı kaşığı tarçın
2 adet küçük boy havuç
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su

Püf noktası:

Önceden ısıtılmış fırında, orta rafta kısa bir sürede pişirdiğiniz kurabiyeleri mümkünse oda sıcaklığında, ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra muhafaza edin.

Pişirme önerisi:

Kurabiye hamuruna arzuya göre kuru meyve parçaları ekleyebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kurabiye hamurunu hazırlamak için; yulaf ezmesi, tam buğday unu, rendelenmiş Hindistan cevizi, karbonat ve tarçını derin bir kapta harmanlayın.

Kabuklarını soyduğunuz havuçları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. İnce çekilmiş ceviz içi ilavesiyle karıştırın.

Ayrı bir kapta karıştırdığınız bal, su ve zeytinyağı karışımını kuru malzemelerin üzerine ekleyin.

Rendelenmiş havuç ve ceviz içini ekleyip karıştırdıktan sonra kıvam alan kurabiye hamurunu küçük yuvarlaklara ayırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız kurabiyeleri dinlendirdikten sonra kapağı kapalı bir kavanozda muhafaza edin.