Turuncu Rüzgarı: Havuçlu Pilav

Turuncu rengini alan havuçlu pilavımız tam anlamıyla Sonbaharı çağrıştırıyor. Kavrulan havuç ve domates salçasından rengini, kırmızı ve yeşil biberlerden tadını alan havuçlu pilav tarifimizi ince uzun yapılı Yasemin pirinciyle hazırlıyoruz.

Sıcak tavuk suyuyla hazırladığımız pilav, et yemeklerinden zeytinyağlılara kadar tüm yemeklerin yanına yakışacak türden.

Havuçlu Pilav Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

1,5 su bardağı Yasemin pirinci
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 adet orta boy kırmızı biber
1 adet orta boy yeşil biber
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız pirinçleri fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Pişirme önerisi:

Küçük parçalar halinde doğradığınız ya da rendenin kalın tarafıyla rendelediğiniz havuçları öncesinde kavurun.

Tavuk suyu yerine sebze ya da et suyu kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Uç kısımlarını alıp kabuklarını soyduğunuz havuç küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil ve kırmızı biberi ince ince dilimleyin.

Geniş bir pilav tenceresine aldığınız ayçiçek yağı ve tereyağını kızdırın. Doğranmış havuçları ekleyip orta ateşte kavurun.

Sarımsakları ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Biberleri ekleyip karıştırın.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz yasemin pirinci ve domates salçasını ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Doğranmış sebzeler ve az miktarda salça ilavesiyle kavrulan pirinçlere sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede 10-12 dakika kadar pişirin.

Tencere kapağının altına serdiğiniz kağıt havlu ya da tencereyi sardığınız temiz bir mutfak havlusu yardımıyla demlenmeye bıraktığınız havuçlu pilavı ılık olarak servis edin.