Proteinin Gücü Adına: Hemen Yapabileceğiniz 5 Şipşak Et Tarifi

Et yemekleri kimisinin beslenme alışkanlığının temel noktalarından biri. Çoğumuz et yemekleri konusunda üşengeçliğe sahibiz, bunun sebebi söz konusu et olduğunda, pişirme ve hazırlama konusunda tariflerde bazı konularda incelik gösterilmesi gerekliliği.

İşte bu sebeple MigrosTV olarak size en kolay ve en hızlı fakat bir o kadar da lezzetli 5 adet et tarifi belirledik.

Tuzlu-Biberli Biftek

Haftada bir ya da iki, kırmızı et ihtiyacınızı hayli hayli giderecek bu tarif hazırlaması en kolay et tariflerinden biri.

Yapmanız gereken tek şey güzel bir biftek seçip her iki tarafını dörder dakika kadar mühürlemek ve kesmeden önce beş dakika bekletmek. Pişirirken tuz ve biberle tatlandıracağınız et, tuzun ve biberin tadını da içine çekeceğinden çok basit ve pratik bir tarif olarak öne çıkıyor.

biftek

Ev Yapımı Tavuk Şinitzel

Tavuk şinitzel evde yapmaya üşenilen bir başka et çeşidi. Söz konusu beyaz et olunca, genel olarak şinitzelin dış kaplamasını yapmaya üşeniyoruz. Lakin oldukça kolay bir süreç. Tek yapmanız gereken iki yumurtayı çırpıp hardal ile karıştırmak. Ayrı bir kapta panko (Japon ekmek kırıntısı) hazırlayıp, şinitzeli un ve yumurtaya buladıktan sonra panko ile kaplamak. İki tarafı da kapladıktan sonra hazırlayacağınız yağlı kağıdın içine tavuk göğüslerini koyabilirsiniz. İsteğe göre fırında, isteğe göre tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağı eşliğinde yavaş yavaş tavukları pişirebilirsiniz. Tabii pişirirken tuz ve baharat katmayı unutmayın.

tavuk

Tavuk But ve Pişmiş Fasulye

Bu ikili dengeli bir protein diyeti için oldukça faydalı. Tek yapmanız gereken fırınınızı 200 dereceye getirip bir kasede hardal ve yoğurdu karıştırmak. Bu karışımla tavuğu kapladıktan sonra üzerine bayat ekmek kırıntısı ekleyebilirsiniz. Tavuğu fırına atıp 12 dakikaya yakın pişirdikten sonra fasulyeleri 2 dakika boyunca haşlayın. Haşlanan fasulyeleri soğuk suda yıkayıp kurutun, üzerine sirke ve tuz ekleyin. Afiyet olsun.

Acılı Tavuk Butları Tarifi

Fırınlanmış Biftek ve Soslu Domates

Fırınınızı 120 – 200 arası bir dereceye ayarlayın. Bifteklerinizi yağlayın, tuz ve biber ekleyin. Her iki tarafını da mühürlenecek şekilde 4 dakika pişirin. Kesmeden önce 5 dakika bekletin. Domatesleri bir tavada yağlayarak kızartın, hepsi bittikten sonra biftek ve domatesleri bir araya getirip üzerine sirkeli zeytinyağı sosu dökün.

Biftek Ruloları Tarifi

Parmesanlı Tavuk

Bir kaba un ekleyin. Başka bir kapta da iki adet yumurtayı çırpın. Panko ve parmesanı üçüncü bir kapta karıştırın ve karışıma biber ile tuz atın.

Tavukları biber ve tuz ile baharatlayın. Sonra tavuk parçalarını una bulayın, yumurtayla kaplayın pankoyu en son olarak üzerine ekleyin. Tavada altı yemek kaşığı zeytinyağı ile tavukları pişirin. Her taraf 4 dakika piştikten sonra yiyin.

bayat-ekmekli-tavuk-gogsu