Hep Aynı Salatadan Sıkılanlara: Tatlı Patates ve Karnabahar Salatası

Salata severler olarak yeni bir tarifle mutfağınızı neşelendirmek istedik. Tatlı patates, karnabahar ve narın uyumu size eve her gün yaptığınız çoban salatasının ya da mevsim salatasının tadını unutturacak.

Malzemeler:
Yarım kilo küçük tatlı patates
1 karnabahar
7 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1 marul
1 nar

Tatlı patatesleri uzunlamasına kama şeklinde kesiyoruz ve karnabaharı çiçeklerine ayırıyoruz. Karnabaharı, tatlı patatesler, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber ile birlikte 200 dereceden önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz. Kalan 4 kaşık zeytinyağını sirke ile çırpıyoruz ve ayıkladığımız nar tanelerini, parçaladığımız marulu ve fırınladığımız sebzeleri içine ekliyoruz. Salatamız sunum için hazır! Afiyet olsun.