Limon suyu, sarımsak ve baharatlarla özdeşleşerek mis kokulu ve lezzetli aromasına kavuşan hibeş aslında yöresel bir lezzet, fakat her sofraya konuk olma gücünde! Hem meze hem sos olarak kullanabileceğiniz hibeş, Akdeniz’den mutfağımıza konuk oluyor ve yemeklere enfes bir yandaşlık yapıyor.
hibes
Hazırlama süresi:  10 dakika
Porsiyon sayısı:  6
Malzemeler:
  • 1 su bardağı tahin
  • 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1/3 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 tatlı kaşığıkimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
1. Galeta ununun üzerine 1 fincan su dökün ve kenarda bekletin.
2. Salçaları zeytinyağı ile ezin.
3. Baharatları bir arada harmanlayın.
4. Sarmısakları ezin.
5. Daha sonra tüm malzemeleri aynı kapta buluşturun.
6. En az 5 dakika çok iyi karıştırın ve servis tabağına alın.
Not: Kızarmış ekmek ve taşfırın ekşi mayalı ekmekle servis edin.