Sarımsaklı, Bol Soğanlı: Hindi But

Patates ve arzu ettiğiniz kök sebzelerle hazırlayabileceğiniz nefis bir fırın yemeği. Hindi but tarifi… Migros “İyi Tarım Uygulamaları“, “İyi Tavuk” reyonlarından alabileceğiniz hindi eti ile hazırlayabileceğiniz pratik bir beyaz et tarifi.

Kuru soğan, sarımsak, biberiye, tane karabiber, doğranmış patates ilavesiyle pişirdiğimiz hindi but en sevilen ana yemek tariflerinizden biri olmaya aday!

Hindi But Tarifi

 

2 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

1 adet hindi but
6 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
100 gram sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 dal taze biberiye
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, patates yanı sıra farklı kök sebzeler kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı iri parçalar halinde doğrayın. Patatesleri büyüklüklerine göre iki ya da dört eşit parçaya bölün.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız hindi butu, zeytinyağı ve tuz ilavesiyle harmanlayın.

Doğranmış kuru soğan ve bütün kabuklu sarımsakları ısıya dayanıklı fırın kabına alın. Marine ettiğiniz hindi but, tane karabiber, biberiye ve doğranmış patatesleri ekleyin.

Kendi suyunda, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-55 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.