Sporcu Dostu: Hindi Köftesi

Tavuğa göre daha az yağ, daha fazla protein barındıran hindi eti; diyet yapanlar ve kilo vermek isteyenler için idealdir. Yüksek oranda barındırdığı B3 vitamini, karbonhidratları enerjiye çevirir.

7 Adımda Hindi Pişirme Sanatı yazımızı okuyup davet sofrasını Kestane İç Pilavlı Hindi But, Kekikli Sarımsak Soslu Hindi Pirzola gibi hindi tarifleri dışında atıştırmalık hafif bir seçenekle taçlandırmak isteyenlere hindi köftesi tarifi hazırladık.

Hazırsanız mutfağa geçip tarifin yapımına başlıyoruz.

Hindi Köftesi Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
600 gram fileto hindi göğsü
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
3 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı köri
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Pişirme önerisi:

Köfte harcına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilir, bayat ekmek kırıntısı yerine galeta unu kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisinde de pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Deri ve kemik kısımlarını ayıkladığınız fileto hindi göğsünü iri parçalar halinde doğrayıp mutfak robotunda kıyma haline getirin.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve sarımsakları rendeleyin. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın.

Kıyma haline getirdiğiniz hindi göğsünü; yumurta, bayat ekmek kırıntısı, rendelenmiş kuru soğan ve sarımsak, incecik kıyılmış maydanoz, köri, kimyon, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

Kıvam alan köfte harcını buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirip küçük parçalara ayırın.

Elinizle yuvarlayıp şekil verdiğiniz hindi köftelerini az miktarda yağla yağladığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Arzuya göre acı sos ve taze yeşillikler eşliğinde servis edin.