Sağlıklı Sofralara: Hindi Rosto

Hindiyi bütün olarak pişirmek istemeyenlere leziz bir alternatif hindi rosto tarifi… Ballı, limon sulu ve baharatlı marinasyon karışımıyla fırınlanan hindi göğsünü fırınlanmış kök sebzelerle servis etmeye ne dersiniz?

Dilim dilim kesilen tam kıvamında pişmiş hindi göğsünün tadını çok seveceksiniz. Hindi pişirmenin püf noktaları ve kadayıflı çıtır hindi tarifimizi de böyle bırakalım.

Hindi Rosto Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 60 dakika

Malzemeler:

1 adet hindi göğsü
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet taze sıkılmış limon suyu
3 tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı biberiye
1 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
4 adet orta boy taze patates
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy pancar

Püf noktası:

Hindi göğsünü, alüminyum folyonun parlak kısmı dışarıda kalacak şekilde rulo şeklinde sararak pişirebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Pişirme esnasında marinasyon karışımını hindinin üzerine gezdirmeyi unutmayın. Sebzeleri arzuya göre soteledikten sonra da servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Deri ve kemik kısımlarını aldığınız hindi fileto göğsünü; ince çekilmiş deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin.

Taze sıkılmış limon suyu, bal, biberiye, kalan tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın.

Çeşnilendirdiğiniz hindi göğsünü rulo şeklinde sardıktan sonra alüminyum folyo üzerine alın. Hazırladığınız limonlu ve ballı karışımı ekleyin.

Üzerini kapattığınız hindi rostoyu ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Bu sürenin sonunda alüminyum folyodan çıkarttığınız hindi rostoyu küçük parçalara böldüğünüz kök sebzelerle yeniden fırınlayın.

Hindi nar gibi kızarıp sebzeler yumuşadığında fırından çıkardığınız rostoyu dilimler eşliğinde servis edin.