Survivor Tadında: Hindistan Cevizli Kurabiye

Fırından çıktığında mis gibi kokan, sarıya dönük rengiyle göz alan, ısırıldığında ağızda dağılan Hindistan cevizli kurabiyelerimiz var bizim. Kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlanan kurabiyeler arzuya göre çikolatalı olarak da hazırlanabiliyor, kahvenin yanına çok yakışıyor.

Hindistan cevizi aromasını sevenler buyursun!

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

20 adet

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

125 gram tereyağı

½ su bardağı pudra şekeri

½ su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

1 adet yumurta

2 su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için:

1 adet yumurta akı

½ su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Püf noktası:

Kurabiye yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.

Adet sayısı hazırladığınız kurabiyelerin şekil ve büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.

Fırından çıkardığınız sıcak kurabiyeleri mümkünse bir ızgara teli üzerinde, oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında, düşük devirde, hafif bir renk alana kadar, kontrollü olarak pişirmeye dikkat edin.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı krema kıvamı alana kadar karıştırın.

Kabartma tozu, elenmiş un ve rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

Hazırladığınız kurabiye hamurlarını küçük parçalara ayırın. Üst kısımlarını öncelikle çırpılmış yumurta akı, ardından rendelenmiş Hindistan cevizine buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 20-25 dakika, hafif bir renk ve gevrek bir kıvam alana kadar pişirip ılık olarak servis edin.