İftar Sonrasına Yakışır: Hurmalı Baklava Hamuru Dilimleri

Tatlı isteğini bastıran, pek çok faydası olan hurmanın mini mini elma küpleriyle birleşip kat kat serili baklava yufkalarının aralarına konuk olduğunu düşünün.

Ramazan’ın en keyifli lezzetleri Migros’ta sayfalarını süsleyen ceviz tatlımıza tat katıyor. Ramazan ayının incisi hurma baş rolü üstleniyor.

Toz şeker taneleri ve tereyağı ilavesiyle kıtır kıtır olan bu yufkalar ağızda dağılırken mideler de bu hafif tatlı ile şenlensin. Bir top sade dondurma ya da kaymak da önerimiz olsun.

Baklava Yufkasında Hurma

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

20 adet baklava yufkası
100 gram tereyağı
1 adet orta boy elma
10 adet hurma
1 çay bardağı toz şeker
300 gram ceviz
½ tatlı kaşığı toz tarçın

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Püf noktası:

Oldukça ince olan baklava yufkalarını aralarını yağlayarak üst üste dizdikten sonra tatlı yapımında kullanın.

Tercih ettiğiniz hurmaların şeker oranına göre kullandığınız toz şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.

Pudra şekerini fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında dinlenen baklava yufkaları üzerine eleyin.

Pişirme önerisi:

Tatlıları, porsiyonluk rulolar halinde hazırlayıp önceden ısıtılmış fırında pişirebileceğiniz gibi bütün olarak hazırlayıp dilimledikten sonra da servis edebilirsiniz.

Ceviz içi yerine file badem ya da ince kıyılmış fındık içi kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Tatlı yapımında kullanacağınız tereyağını küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte eritin. Ocaktan aldığınız tereyağını 1-2 dakika kadar soğuttuktan sonra toz şeker ve tarçın ilavesiyle karıştırın.

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarttıktan sonra kabuklarını soyduğunuz elmaları küp şeklinde doğrayın. Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları elmalarla uyumlu olacak büyüklüklerde kesin.

Tatlı yapımında kullanacağınız baklava yufkalarının ara katlarına ceviz içi serpiştirerek hazırladığınız toz şekerli / tereyağlı karışımı sürüp üst üste dizin.

Doğramış olduğunuz hurma ve elma küplerini şekerlerinin açığa çıkması için orta ateşte, 5 dakika kadar soteleyin.

Katlar halinde dizdiğiniz baklava yufkaları üzerine hazırladığınız elmalı karışımı yapıp rulo şeklinde sarın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında, renk alana kadar pişirin.

Fırından çıkıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra dilimler halinde kesip pudra şekeri ilavesiyle servis edin.