İç Ferahlatan: Zeytinyağlı İç Bakla

Mevsim tazesi enginarın olmazsa olmazı taze bakla tezgahlarda yerini aldı, körpe baklalar iç kısımlarını bırakmaya başladı. Zeytinyağlı bakla yemeği ve baklalı bezelye tariflerimize bir yenisini ekliyor, bu tarifte baş rolü iç baklaya veriyoruz.

Arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebileceğiniz zeytinyağlı iç bakla tarifi bahar aylarına çok yakışıyor.

Zeytinyağlı İç Bakla Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

600 gram iç bakla
2 adet küçük boy kuru soğan
2 adet taze sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Zeytinyağlı iç bakla yemeğini, oda sıcaklığına geldikten sonra ya da soğuk olarak servis edin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre servis öncesinde ince kıyılmış dereotu ya da kurutulmuş fesleğen ekleyebilirsiniz.

İç bakla yemeğini kabuklarını ayıkladıktan sonra da yapabilirsiniz. Kullandığınız kuru soğan miktarını arttırabilir, taze sarımsak yerine dilimlenmiş sarımsak kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yapılışı:

Ayıklanmış iç baklaları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün.

Kuru soğan ve taze sarımsakları küçük küpler halinde doğrayın.

Zeytinyağının yarısını derin bir tencereye alın. Doğranmış taze sarımsak ve kuru soğanları, tuz ilavesiyle hafif bir renk alana kadar kavurun.

Un ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Suyunu süzdürdüğünüz iç baklaları ilave edin. Toz şeker ilavesiyle 2 dakika daha kavurun.

Son olarak su ekleyip kararmaması için tencerenin üzerine yağlı kağıt kapattıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin.

Oda sıcaklığında soğuttuğunuz zeytinyağlı iç bakla yemeğini ince kıyılmış dereotu eşliğinde soğuk olarak servis edin.