İç Pilav Tarifi

Yemeklerin enfes yardımcısı iç pilav, yanında salata ve cacık ile de ana yemek halini alıyor… İç pilav yapımını en kolay ve lezzetli haliyle anlatıyor. Denemelisiniz…

ic-pilav

6 kişilik

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:

1 adet orta boy kuru soğan

4 yemek kaşığı tereyağı

2 su bardağı pirinç

1 tatlı kaşığı kuru nane

Tarçın

yenibahar

1 çay bardağı kuş üzümü

1 çay bardağı dolmalık fıstık

3 dal dereotu

tuz

karabiber

3 su bardağı su

1 yemek kaşığı tozşeker

Yapılışı:

Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın. Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavurduğunuz doğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.

Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.

3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın kaynamaya başlayınca ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.

Ocağın altını kapadıktan sonra kağt havlu örterek 20 dakika dinlenmeye bırakın.

Pişirme Önerisi:

Pilavın daha parlak olmasını isterseniz 1 kaşık zeytinyağ ilave edebiliriniz.