İftar Sofrasını Zirvede Bırakacak 5 Helva Tarifi

Ailenizle bir araya geldiğiniz, leziz seçeneklerle dolu bir iftar sofrası ne kadar da mutlu eder
değil mi? İşte, içeriğimizde yer alan helva tarifleriyle o mutluluğu daha da artırmaya
geliyoruz. Birbirinden nefis helvalar; iftar sonrası keyfinizi taçlandıracak, gün boyu düşen
kan şekerinizi hemen toparlayacak. İşte, 5 farklı helva tarifi…

1. Hurmaya Doyurur: Hurmalı Helva

Ramazan gelince hurma aşkı tavan yapanlar burada mı? İftar sofralarının incisi olan bu
faydalı meyveye bu kez nefis bir helva içerisinde yer verelim istedik. Mis gibi kokan
tereyağında kavurduğumuz hurmaları, mis gibi kokan sütle buluşturduk. Ortaya rafine
şeker ve un kullanmadan, harika bir sonuç çıkardık. İşte, hurmalı helva tarifinin tüm
detayları:

● 1 kilo kadar hurmayı yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.

● Diğer yandan uygun bir tencereye 1 dolu yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin.

● Yağ eriyince hurmaları atarak orta ateşte eze eze kavurun.

● Hurmalar tamamen şeklini kaybedince 1 su bardağı sütü ekleyin. Hurmalar sütü
iyice çekene kadar pişirin.

● Ardından helvayı düz servis tabağına yayarak koyun.

● Üzerine ceviz serperek iftar sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Hurmalı Helva Tarifi

2. Yenilik Arayanlara: Bisküvili İrmik Helvası

Mutfağımızda irmik helvasının yeri pek ayrıdır. Yeri geldiğinde içine dondurmayla yeri
geldiğinde içinde çam fıstığıyla çok mutlu eder. Sıradaki tarifimizse bir başka. İftar keyfini
taçlandıracak, damaklara yepyeni bir dokunuş yapacak bisküvili irmik helvasıyla bir an
önce tanışın. İşte, bisküvili irmik helvası tarifi:

● İlk olarak bir tencerenin içerisine 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 su bardağı irmik ilave
edin.

● Ardından hafif harlı ateşte irmiğin rengi kahverengi olana dek kavurun.

● 2 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şeker ve ufak parçalara ayrılmış 2 paket kakaolu
bisküviyi ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.

● Ocağın altını kısın ve 10 dakika pişmeye bırakın.

● Piştikten sonra karıştırın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

● İster sıcak ister soğuk olarak iftar sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Bisküvili İrmik Helvası

3. Sütlü Tatlı İyi Gider Diyenlere: Süt Helvası

İftar sonrasında şöyle bol şaşırtan bir tatlıya yer vermek istiyorsanız böyle buyurun. Biraz
sütlaç, biraz da un helvasından rol çalan süt helvası; “Helva olsun, sütten olsun; kokusuyla
içimizi doyursun.” diyenlere iyi gelecek. İşte, mis kokulu süt helvası tarifi:

● Derin bir tencere içerisine 1 litre sütün 1 su bardağı kadarını boşaltın ve
üzerine 1 su bardağı şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.

● Şeker eridikten sonra süte 1 yumurta sarısı ekleyerek çırpın ve ocaktan alıp
beklemeye bırakın.

● Ayrı bir tava içerisinde 100 gram tereyağını eritip 1 su bardağı unu ekleyin.
Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan un içerisine 1 litre sütün
kalanını yavaşça karıştırarak ilave edin.

● Karışım koyulaşıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişirin. Son olarak 1
paket vanilya ekleyip ocaktan alın.

● Muhallebiyi fırın kaplarına paylaştırılıp tepsiye koyun ve önceden ısıtılmış
200 derecelik fırında 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

● Soğuması için buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra iftar sonrasında servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Süt Helvası Tarifi

4. Tahin Helvasına Yeni Bir Bakış: Sıcak Helva

Kahvaltıların, balık sofralarının aranan ismidir tahin helvası. Kimi zaman ekmek arasına
konup çocuk sevindirir, kimi zaman tatlı krizlerini en pratik yoldan dindirir. Siz de tahin
helvasına bayılıyorsanız onu bir de sıcak haliyle denemeye ne dersiniz? İşte, iftar sonrası
mutluluğunuzu katlayacak sıcak helva tarifi:

● Küçük parçalara ayırdığınız 300 gram kadar sade tahin helvasını derin bir karıştırma
kabına alın.

● Oda sıcaklığındaki 100 ml süt, 1 tatlı kaşığı tereyağı, taze sıkılmış yarım limon suyu
ve 1 adet limonun kabuklarını rendeleyin.

● Tüm malzemeleri çatal yardımıyla ezip iyice karıştırın. Arzuya göre blender
yardımıyla püre haline getirin.

● Isıya dayanıklı toprak bir kaba aldığınız helvayı; önceden ısıtılmış 220 derece fırında
25 dakika kadar pişirin.

● Fırından çıkarır çıkarmaz sıcak olarak iftar sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet
olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Sıcak Helva Tarifi

5. Kokusuyla Sarmalar: Un Helvası

Helva demişken un helvasından bahsetmesek, listemizi zirvede bitirmesek olmaz. İşte;
lezzet âşıklarını mest edecek, iftar sofrasını unutturacak un helvası tarifi:

● Tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağı ve 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını eritin.
Yağ tamamen eriyip biraz kızdığında 2 su bardağı unu ilave edip kavurma işlemine
başlayın.

● Kavurma işlemini yaparken kısa bir süre sonra unun rengi değişecektir ve küçük
parçalar halindeki 1 su bardağı kadar cevizi ilave edip biraz daha kavurmaya devam
edin.

● Başka bir tencerede 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı toz şekeri kısık ateşte kaynama
derecesine gelene kadar pişirin.

● Şekerli sütü unu kavurduğunuz tencerenin içerisine boşaltın ve kısık ateşte
malzemeler birbirini toplayana kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirin.

● Pişme işlemi bittikten sonra biraz dinlendirin. Ardından iftar sonrasında servis
edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifimizin videolu anlatımı için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz:

Un Helvası Tarifi

 

Koska Bademli Yaz Helvası hem iftarda hem de sahurda tüketebileceğiniz lezzetli bir seçenek. Satın almak için hemen tıklayın.