Çiğ Badem de Yakışır: İncir Kompostosu

Yaz sofraları ve meyve tabaklarını süsleyen taze incir zamanını beklesin. Bol suda yıkadığımız hatta ılık suda beklettiğimiz kuru incirlerle incir kompostosu hazırlıyoruz bugün. Toz şeker yanı sıra kuru üzümden destek alıyor, karanfil ve çubuk tarçının aromasından faydalanıyoruz.

Soğuttuktan sonra Migros’un yeni lezzeti çiğ bademleri kabuksuz olarak ekleyip servis ediyoruz.

İncir Komposto Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

300 gram kuru incir
1 litre ılık su
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
10 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

Servisi için:

1/2 su bardağı ayıklanmış çiğ badem

Püf noktası:

Sert sap kısımlarını alıp birkaç yerinden deldiğiniz incirleri önceden suda bekletebilir komposto yapımında bu suyu kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Kuru üzüm yerine kullandığınız toz şeker miktarını arttırabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kalın sap kısımlarını aldığınız kuru incirleri birkaç yerinden delip tencereye alın. Ilık su ekleyip beklemeye bırakın.

Sap kısımlarını ayıkladığınız kuru üzümleri şişmesi için ılık suda, ayrı bir kasede bekletin.

Kuru incirleri beklettiğiniz suya toz şeker, kuru üzüm, karanfil ve çubuk tarçını ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatın.

Pişirme süresinin sonunda çubuk tarçın ve karanfilleri alıp kabuksuz badem ilavesiyle soğuk olarak servis edin.