Şöyle Az Şekerli: İncirli Kup

Bu tatlı sağlıklı tatlı. İncirli kup adını verdiğimiz bu sütlü tatlımız; taze meyvelerin renklendirdiği ve un ya da nişasta yerine mini mini chia tohumlarıyla kıvamını alan, bal ve meyve şekeriyle tatlanan bir atıştırmalık, sağlıklı bir ara öğün. Öylesine özel, öylesine güzel.

Bir kaşık alır mıydınız?

İncirli Kup Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Malzemeler:

8 adet taze incir
1 adet muz
8 yemek kaşığı chia tohumu
500 ml. Hindistan cevizi sütü
500 ml. yarım yağlı süt
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı kakao

Servisi için:

1 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata

Püf noktası:

Chia tohumlarını soğuk süt karışımında, buzdolabında önceden bekletin. Şişip jel kıvamını alan tohumlara taze meyveleri ekleyip sonrasında porsiyonluk tatlılar hazırlayın.

Arzu ettiğiniz taze meyvelerle farklı renk ve tatlarda tatlılar hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Hindistan cevizi sütü ve yarım yağlı sütü geniş bir kâsede karıştırıp chia tohumlarını ekleyin.

Üzerini streç filmle kapladığınız süt karışımını buzdolabına kaldırıp bir gece bekletin.

Uç kısımlarını kestiğiniz taze incirleri dört eşit parçaya bölün. Kabuğunu soyduğunuz muzu ince ince dilimleyin.

Bekletme süresinin sonunda süt içerisinde şişen ve jelleşen chia tohumlarına bal ve kakaoyu ekleyip karıştırın.

Servis bardaklarına paylaştırdıktan sonra taze meyve dilimleri ve rendelenmiş bitter kakao parçaları eşliğinde soğuk olarak servis edin.