Şekerpare Tatlısına Rakip: İrmikli Kek

Şerbetli tatlılar kıvamında ama şerbetsiz bir kek seçeneği irmikli kek. Altın sarısı rengi ve kıyır kıyır dokusu içerisine katılan irmikten geliyor. Fırın tepsisinde pişirilen ve pasta gibi dilim dilim servis edilen irmikli kek tatlı severleri mutlu ediyor. Bu bayram değişik ve kısmen daha düşük kalorili bir tatlı seçeneği arayanlar buyursun.

İrmikli Kek Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

¾ su bardağı ayçiçek yağı

½ su bardağı süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Püf noktası:

Katı malzemeleri eledikten sonra kullanın, yumurtaları oda sıcaklığında bekletin.

Servis önerisi:

Fırından çıkan sıcak keki, arzuya göre az miktarda hazırladığınız soğuk şerbet ile tatlandırabilir, dinlendirdikten sonra dilimler halinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın.

Toz şekeri ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar çırpın.

Beyaz bir hal alan çırpılmış yumurtalı ve şekerli karışıma süt ve ayçiçek yağı ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.

Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, keke asıl tat ve dokusunu verecek olan irmik ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip hafif hareketle karıştırın.

Kıvam alan kek hamurunu tereyağıyla yağlanmış fırın tepsisine aktarıp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartıp dinlendirin. Dilimler halinde servis edin.