Sağlıklı Yeşil: Isırgan Otu Çorbası

Mayıs ayının öne çıkan tazelerinden biri ısırgan otu… Yeşil yaprakları üzerinde yer alıp canınızı yakan küçük tüyleri sizi üzmesin. Kendisinin saymakla bitmeyen ve beden sağlığınıza iyi gelecek pek çok faydası var. Sofralarınızda salata, dip sos, hamur işlerinde iç harç gibi yer verebileceğiniz ısırgan otunun çorbasını hazırladık bu kez. Terbiyeli olan çorbayı sıcak servis edip tadına vardık.

Pratik olduğu kadar besleyici de bir çorba tarifi olan ısırgan otu çorbası ile siz de misafirlerinizi tanıştırabilirsiniz.

Isırgan Otu Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
300 gram ısırgan otu
4 tatlı kaşığı un
4 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Yumurta sarısı ve süzme yoğurt içeren terbiye karışımını hazırlarken kesilmemesi için hızlı ve dikkatli davranın. Sıcak çorba karışımını azar azar eklemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Çorbanın terbiyesinde arzuya göre krema kullanabilir, süt ve su yerine tavuk suyu kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Bol suda yıkayıp ayıkladığınız ısırgan yapraklarının fazla sularını süzdürüp iri parçalar halinde doğrayın.

Doğranmış ısırgan yaprakları az miktarda suda haşlayıp fazla sularını sıkarak süzdürün.

Tereyağını derin bir tencerede kızdırıp azar azar eklediğiniz unu hafif bir renk alana kadar kavurun.

Yaklaşık 10 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu sıktığınız ısırgan yaprakları, tuz, karabiber ve pul biberi katıp kavurma işlemine devam edin.

Soğuk süt ve suyu azar azar ekleyip hızlıca karıştırdıktan sonra çorba karışımını kısık ateşte pişmeye bırakın.

Terbiye karışımı için yumurta sarısı ve süzme yoğurdu küçük bir kâsede çırpıp az miktarda eklediğiniz çorba karışımıyla ılıştırın.

Hazırladığınız terbiye karışımını çorba tenceresine azar azar ekleyip topaklanmaması için aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Kıvam alan çorba karışımını ocaktan alıp sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.