İşkembe Dolması

Taze taze sakatat Migros reyonlarında! Sakatat sevenlere nefis bir tarif önerimiz var, detaylar için tarif önerimize buyurun…

iskembe-dolmasi

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 90 dakika

Porsiyon sayısı: 12-14

Malzemeler

  • 2 adet temizlenmiş kuzu işkembesi
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 adet orta boy soğan
  • 250 gram et
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • ½ su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

Yapılışı

  1. İşkembeleri sirke ve tuz ile ovun. 15 dakika bekletin.
  2. Soğuk suda yıkayın ve soğuk su içinde en az 3 saat kadar bekletin.
  3. İşkembeleri sudan çıkarıp 10×20 cm civarında dikdörtgenler şeklinde kesin ve bir kenara alın.
  4. Soğanları yemeklik kesin ve bir tavada yağ ile kavurun.
  5. Etleri çok küçük doğrayın, soğanlara ilave edip soteleyin.
  6. Bulgur, sarımsak, salça ve baharatları da ilave edip ½ bardak su ile pişirin.
  7. Suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
  8. Kestiğiniz işkembelerin iki tarafını dikin açık kalan kısmından bu iç harcını doldurun ve yine dikerek kapatın.
  9. Bütün işbembeleri bu şekilde dikip doldurun.
  10. Düdüklü tencereye koyun üzeri geçene kadar su ilave edin ve defne yaprağını da içine atın.
  11. Kaynadıktan sonra 1 saat kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

İşkembelerin içini çok fazla doldurmayın. Çünkü işkembeler piştikçe küçülür.