MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
İslim Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME25'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Anadolu’nun unutulmaz lezzeti! İslim kebabı tarifi MigrosTV’de. Kıskandıran lezzeti ve tadıyla islim kebabı tarifi ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam edin. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf Noktası;
Dana kıymayı kuzu kıyması ile karıştırıp çift çektirirseniz lezzeti artar. Köfte harcını dinlendirin daha başarılı oluyor. Patlıcanlar tuzlu suda bekletin acısını alır.
İslim Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    4
  • zeytinyağı

    3 yk.
  • domates

    2
  • yeşil biber

    2
  • kıyma

    500 gr.
  • kuru Soğan

    1
  • galeta unu

    4 yk.
  • sarımsak

    2 diş
  • yumurta

    1
  • Tuz

  • pul biber

  • kimyon

  • karabiber

ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz patlıcanları keskin bir bıçak yardımıyla uzun ince şeritler halinde dilimleyin.

  • 2. Adım

    Orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. kuru soğan, yumurta ve galeta unu, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon katın.

  • 3. Adım

    Köfte harcını özleşene kadar yoğurun.

  • 4. Adım

    Köfte harcını altı cevizden biraz daha büyük parçalar ayırın. Avuç içinizde yuvarladığınız köfteleri, tavada arkalı önlü ters çevirerek pişirin.

  • 5. Adım

    Tuzlu suda dinlenen patlıcanların suyunu süzüp bol suda durulayın. Üzerlerini bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Yağı kızdırdığınız tavada arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Fazla yağını kağıt havlu yardımıyla alın.

  • 6. Adım

    Sap kısımlarını aldığınız yeşil biberleri dört eşit parçaya bölün. Cherry domatesleri ikiye bölün.

  • 7. Adım

    İki adet kızarmış patlıcan şeridini artı şeklini alacak şekilde servis tabağına yerleştirin. Orta kısmına bir adet kızarmış köfte koyup kapatın. Üzerine bir parça yeşil biber ve cherry domates yerleştirip kürdanla tutturun. Tüm köfteleri aynı şekilde patlıcan şeritlerine sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.

  • 8. Adım

    Sosu için; zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş domates ve sarımsağı pişirin. Tuz ve karabiberini de ekledikten sonra 4-5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.

  • 9. Adım

    Hazırladığınız sosu patlıcanları aldığınız fırın tepsisine aktarın. İslim kebaplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin