Terbiyesinde Yoğurt Var: Ispanak Çorbası

Vitaminler açısından zengin, doymamış yağları bol miktarda içeren, bol miktarda lif ve protein içeren körpe ıspanak yapraklarını kış çorbası yapımında kullandık. Ispanaklı lazanya, ıspanaklı kiş, ıspanaklı somon ve ıspanak sote bir yana kış yeşili ıspanaktan yoğurt terbiyeli çorba hazırladık bugün.

Az malzemeli, pratik bir şekilde hazırlanan ıspanak çorbası tarifimiz içinizi ısıtacak.

Ispanak Çorbası Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy kırmızı biber
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Ispanakları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra kullanmaya özen gösterin.

Yoğurtlu terbiye karışımını pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın.

Kabuklarını soyduğunuz kuru soğan ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini ayıkladığınız kırmızı biberi küçük küpler halinde doğrayın.

Yoğurt, yumurta sarısı, un ve tuzu bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Derin bir tencereye aktardığınız zeytinyağını kızdırın. Kuru soğan ve kırmızı biberleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Doğranmış ıspanakları ekleyip pişirme işlemini kısa bir süre daha sürdürün.

Sıcak su ilavesiyle kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.

Çorbanın suyuyla azar azar ılıştırdığınız yoğurtlu terbiye karışımını ekleyip aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.

Sumak ve karabiber ilavesiyle tatlandırdığınız çorbayı sıcak olarak servis edin. Arzuya göre fırınlanmış baharatlı ekmek küpleri eşliğinde ikram edin.