Güç Onda: Ispanak Kavurması

Kimi zaman besleyici ve iştah açan bir garnitür, kimi zaman da başlı başına ana yemek olarak sofralarımızda yerini alan ıspanak kavurması var menümüzde…

Tek tek ayıklanan körpe ıspanak yapraklarını leziz bir yemeğe dönüştürmenin sırrı sarımsak ve zeytinyağından geçiyor, kısa süre kavrularak pişirilen sebze yemeğinin tadına doyum olmuyor.

Ispanak Kavurması Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 kilogram ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Ispanaklar su salacağı için ekstra sıcak su eklemeyin. Damak tadınıza uygun olan baharatları ıspanak kavurmasına ekleyebilir, besin ve renk değerini kaybetmemesi için kısa bir süre haşlayıp buzlu suda şokladığınız ıspanakları sonrasında kavurabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kök ve kalın sap kısımlarını dikkatli bir şekilde ayıkladığınız ıspanak yapraklarını bol suda yıkayın.

Duruladığınız ıspanak yapraklarının fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın.

Kabuğunu soyduktan sonra ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Sarımsakları küçük küpler halinde kesin.

Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Ispanak yapraklarını ekleyip kısık ateşte, kısa bir süre daha soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra ocaktan alın. Arzuya göre yoğurt eşliğinde servis edin.