Ispanak Yemeğinin Yanına İyi Giden 5 Tarif

Leziz mi leziz vitamin ve sağlık dolu ıspanak yemeğini hazırladınız, oldu da “Ben bununla doymam.” dediniz. Ispanak yemeğinin yanına en çok hangi yemekler yakışır, bir düşünelim. Ispanağa yakışacaklar arasında akla ilk olarak çoğu zaman yoğurt gelir ama onun yanına daha neler neler yakışır! İşte ıspanağın yanında sizi yormadan doyuracak 5 farklı tarif.

domatesli-makarna

1)    Domatesli Makarna Tarifi:

Gerekli Malzemeler:

Bir paket makarna

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tuz 

2-3 orta boy domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

Yapılışı:

·      Öncelikle orta boy tencere seçip tencereyi yarısına kadar su koyup kaynatın.

·      Su kaynadıktan sonra içerisine 1 kaşığı tuzu ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın.

·      Sonra makarnayı ekleyin ve belirli aralıklarla karıştırın.

·      Makarna yumuşayana kadar haşlamaya devam edin.

·      Domates ve sarımsağı ince ince doğrayın ve üzerine tereyağını ekleyin.

·      Domatesler suyunu iyice çekene kadar pişirip üzerine naneyi ekleyin.

·      Haşladığınız makarnanın suyunu süzdükten sonra domates sosu ile 1 dakika kadar kısık ateşte iyice karıştırın. 

Domatesli makarna servise hazır, afiyet olsun.

Domatesli makarna sosu yapımının detaylı anlatımı için arama çubuğuna “Domatesli Makarna Sosu Tarifi” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz. 

bulgur-pilavi

2)    Bulgur Pilavı Tarifi:

Gerekli Malzemeler:

1 su bardağı bulgur

½ su bardağı domates sosu 

1 adet soğan 

1 yemek kaşığı tereyağı 

1,5 su bardağı sıcak su 

Tuz 

Yapılışı:

·      Orta boy bir tencere seçin. 1 yemek kaşığı tereyağını içerisinde eritin. 

·      1 adet soğanı ince ince kıyın ve yaklaşık 1 dakika kadar kavurun.

·      Kavurduğunuz soğanların üzerine ½ su bardağı domates sosu ekleyin.

·      Ardından 1 su bardağı bulguru koyup karıştırın. 

·      Karıştırdığınız bulgurun üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyin. 

·      Suyunu çekene kadar tencerenin kapağını açmadan pişirin.

Bulgur pilavı servise hazır, afiyet olsun.

Bulgur pilavı yapımının detaylı anlatımı için arama çubuğuna “Bulgur Pilavı Tarifi” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz. 

yayla-corbasi

3)    Yayla Çorbası Tarifi:

Gerekli Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı su

1/3 su bardağı pirinç

Tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:

·      Derin bir tencereye pirinci koyun. Üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar haşlayın.

·      Diğer yandan derin bir kaba yoğurt, yumurta sarısı, un ve su koyup, iyice çırpın.

·      Hazırladığınız yoğurtlu karışımı haşlanmış pirinçlerin üzerine azar azar döküp, karıştırın.

·      Yayla çorbası kaynamaya başladığı zaman tuz ekleyin. Karıştırıp, ocaktan alın.

·      Son olarak küçük bir tavaya tereyağını koyup, eritin.

·      Üzerine nane ve pul biber koyup, biraz kızdırın.

·      Hazırladığınız tereyağlı sosu yayla çorbası üzerine döküp, karıştırın.

·      Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yayla çorbası yapımının detaylı anlatımı için arama çubuğuna “Yayla Çorbası Tarifi” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz.

patates-puresi

4)    Patates Püresi Tarifi:

Gerekli Malzemeler:

4 adet patates

2 çorba kaşığı tereyağı

1,5 tatlı kaşığı tuz 

100 gram kaşar peyniri

1 su bardağı süt

Yapılışı:

·      Soyduğunuz patatesleri iyice yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tencere içerisinde üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip kaynatın.

·      Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra suyunu süzüp tuz, tereyağı ve rendelenmiş kaşarı ilave edip bir ezici yardımıyla ezin.

·       Ardından sütü ekleyip blender ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın ve sıcak servis edin.

Patates püresi yapımının detaylı anlatımı için arama çubuğuna “Patates Püresi Nasıl Yapılır?” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz. 

hasanpasa-kofte

5)    Hasanpaşa Köftesi Tarifi:

Gerekli Malzemeler

600 gram kıyma

1 adet rendelenmiş kuru soğan

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı galeta unu

1 çay kaşığı kimyon

Yapılışı

·       Köftelik kıymayı derin bir kaseye alın. Yumurta, rendelenmiş kuru soğan, galeta unu, tuz, karabiber ve kimyon ilavesiyle yoğurun.

·      Özleşen köfte harcını eşit parçalara ayırıp orta kısımlarını çukurlaştırın.

·       Isıya dayanıklı fırın kabına aldığınız köfteleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.

·       Fırından çıkardığınız köftelerin orta kısımlarına önceden hazırladığınız patates püresi ve domates sosu ekledikten sonra üzeri kızarana kadar fırınlayın.

·       Fırından çıkardığınız Hasanpaşa köftelerini arzuya göre doğranmış maydanoz yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin.

Hasanpaşa köfte yapımının detaylı anlatımı için arama çubuğuna “Hasanpaşa Köftesi Tarifi” yazarak videomuzu ziyaret edebilirsiniz.