Sarımsaklı Ekmek Yanına: Ispanaklı Dip Sos

Film keyfine yakışacak; sıcak ekmek dilimleri, çıtır yufka parçaları, taze sebze dilimleri, şarküteri çeşitleri, tuzlu çubuk ya da cips eşliğinde gün kurtaracak atıştırmalık tarifdip soslardan bahsediyoruz. Zeytinyağında doğranmış sarımsak ilavesiyle sotelediğimiz ıspanak yapraklarını Migros şarküteri reyonlarından aldığımız peynir çeşitleriyle akışkan ve sürülebilir bir hale getirdik.

Önceden hazırladığımız sarımsaklı ekmekleri batırıp sıcağı sıcağına hazırladığımız ıspanaklı dip sosun keyfini çıkarttık.

Ispanaklı Dip Sos Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 demet ıspanak
1 adet baget ekmek
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 dal taze biberiye
100 gram krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Rendelenmiş peynir çeşitlerini ekledikten sonra kısık ateşte ve aralarda karıştırarak pişirme işlemini sürdürün.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre çok az miktarda rendelenmiş muskat cevizi ilave edebilirsiniz.

Servis önerisi:

İnce ince kıyılmış taze soğan, frenk soğanı ya da domates küpleri eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp kök kısımlarını aldığınız ıspanak yapraklarının fazla suyunu süzdürün. İnce ince doğrayıp ayrı bir yerde bekletin.

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları rendeleyin. Taze biberiye dallarını ayıklayın ve incecik kıyın. Taze baget ekmeği ince ince dilimleyin.

Rendelenmiş sarımsakların yarısı, az miktarda zeytinyağı, tereyağı ve incecik kıyılmış biberiye dallarını küçük bir kapta karıştırın.

Hazırladığınız karışımı ince ince dilimlediğiniz baget ekmek dilimleri üzerine sürüp önceden ısıtılmış fırında hafif kıtır bir hal alana kadar ısıtın.

Kalan zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Kalan sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın. Doğranmış ıspanakları ekleyip 1-2 dakika kadar soteleyin.

Krem peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi ekleyip aralarda karıştırarak 5 dakika kadar pişirin.

Isıya dayanıklı, önceden ısıtılmış bir fırın kabına aldığınız peynirli ve ıspanaklı karışımı sarımsaklı ekmek dilimleri eşliğinde sunum tabağına alın. Arzuya göre son olarak rendelenmiş parmesan peyniri ekleyerek de servis edin.