Demli Çay Alalım: Ispanaklı Kiş

Vitamin ve mineral deposu körpe ıspanak yaprakları bu tarifimizde görev yerlerinde. Milföy hamurlarıyla pratik bir şekilde hazırladığımız tart tabanı ile kiş hazırlamak oldukça kolay. Tulum peyniri, lor peyniri ve kavrulmuş ıspanak yaprakları ile hazırladığımız iç harçla buluşturduğumuz kişimiz oldukça leziz.

Kahvaltı sofrasından çay saatine kadar ikram edebileceğiniz ıspanaklı kiş tarifi için sizi de mutfağa alalım.

Ispanaklı Kiş Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

8 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 demet ıspanak
200 gram lor peyniri
1/2 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Bol suda yıkadığınız ıspanak yapraklarını, fazla sularını süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında çözdürün, çözdürdüğünüz milföy hamurlarını yeniden dondurmayın.

Pişirme önerisi:

Milföy hamuru yerine kendi hazırlamış olduğunuz yağlı hamuru da kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Önceden hazırladığınız yeşil salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını ince ince doğrayın. Kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Dereotunu incecik kıyın.

Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış ıspanak yapraklarını ilave edip pişirme işlemini sürdürün.

Ocaktan alıp kısa bir süre soğuttuğunuz ıspanaklı harca rendelenmiş tulum peyniri, lor peyniri, incecik kıyılmış dereotu ve baharatları ekleyip harmanlayın.

Oda sıcaklığında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerine alın.

Bir merdane yardımıyla büyüttüğünüz milföy hamurlarını yuvarlak şeklinde açın.

Isıya dayanıklı bir tart kalıbı üzerine aldığınız hamurun üzerine bir çatalın uç kısmıyla küçük delikler açın.

Hazırladığınız ıspanaklı harcı tart hamuru üzerine yayıp bir kaşık yardımıyla düzeltin. Hamurun kenarda kalan kısımlarını içe doğru katlayın. Arzuya göre hamur kısımlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkartın. Oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz ıspanaklı kişi dilimler halinde servis edin.