Atom Gücünde Kahvaltılara: Ispanaklı Omlet

Kâğıt gibi omletlerden sıkılmadınız mı? Şöyle özenle hazırlanmış bir ıspanaklı omlet yesek fena mı olur? Puf gibi kabarmış, yumuşacık omletler hazırlamak ustalık ister. Her yemek tarifinde olduğu gibi omlet hazırlamanın da püf noktaları vardır. Kişi başı için; 2 adet orta boy yumurta kullanmak kusursuz omletlere atılan ilk adımdır. Sıvı yağ ya da tereyağı fark etmez. Tava ve yağ öncesinde kısık ateşte ısıtılmalı, köpük köpük çırpılan yumurtalar kızgın tavaya aktarılmalıdır. Kısık ateşte pişmekte olan omlet içerisine önceden sotelenen iç malzemeler katılıp son anda eklenen peynir çeşitleriyle kapatılıp sıcak olarak servis edilmelidir.

Ispanaklı Omlet Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 5 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy yumurta

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kâse körpe ıspanak yaprağı

½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

Püf noktası:

Omlet yapımında orta boy tava kullanıp az miktarda eklediğiniz yağ ve tavayı kızdırdıktan sonra pişirme işlemine geçin.

Yumurtaları iyice çırpıp daha fazla pişmesi için üzerine kapak kapatarak da pişirebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Rendelenmiş kaşar peyniri yerine yarım yağlı beyaz peynir kullanarak da ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Tek tek ayıkladığınız körpe ıspanak yapraklarını bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürün. Omlet tavasına aktardığınız zeytinyağını kısık ateşte kızdırın.

Ayıklanmış körpe ıspanak yapraklarını ekleyip 1-2 dakika kadar soteleyin.

Derin bir kâseye kırdığınız oda sıcaklığındaki yumurtaları, tuz ve karabiber ilavesiyle köpük köpük olana kadar çırpın.

Sotelenmiş ıspanaklara çırpılmış yumurtaları ekleyip aralarda tavayı hareket ettirerek kısık ateşte pişirin.

Taban kısmı pişmeye başlayan omletin orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdikten sonra ortadan ikiye katladığınız ıspanaklı omleti ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.