Sağlık Bu Bardakta: Ispanaklı Smoothie

Yorgunluğunuzu alacak, güne zinde başlamanızı sağlayacak ev yapımı bir içecek tarifi ıspanaklı smoothie

Rengini ıspanaktan, kokusunu salatalıktan, kıvamını olgun avokadodan, tatlılığını baldan alan smoothie, tadıyla akıllarda kalacak cinsten.

Üstelik Migroskop, “Dalından Sofraya” sayfalarında bulabileceğiniz ayıklanmış kuzu ıspanakla yeşil renkte taze bir içecek hazırlamak düşündüğünüzden de kolay.

Ispanaklı Smoothie Tarifi

1 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Malzemeler:

300 ml. kefir
1 demet körpe ıspanak
1 adet olgun avokado
1 adet salatalık
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı bal

Püf noktası:

Smoothie yapımında kullanmış olduğunuz sebze ve meyvelerin körpe, zedesiz ve mevsiminde olmasına dikkat edin.

Avokadonun daha çabuk olgunlaşması için; gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında bir kaç gün bekletin.

Yapılışı:

Kök kısımlarını kesip bol suda yıkadığınız ıspanak yapraklarının fazla suyunu süzdürün.

Bol suda yıkadığınız maydanoz yapraklarının fazla suyunu süzdürün.

Olgun avokadoyu ortadan ikiye kesin. İri çekirdeğini çıkardıktan sonra iç kısmını kaşık yardımıyla çıkartın.

Buzdolabından çıkardığınız kefiri smoothie makinesi ya da blendera alın.

Körpe ıspanak yaprakları, maydanoz yaprakları, küçük parçalara böldüğünüz kabuklu salatalık, çörek otu ve olgun avokado dilimlerini ekleyin.

Yüksek devirde çalıştırdığınız taze sebze ve meyveli içeceğe bal ve çörek otu ekleyip bir tur daha karıştırdıktan sonra bekletmeden servis edin.