Sırrı Sosunda: Ispanaklı Somon

Derisi üzerinde kalan fileto somon balıklarıyla kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir balık tarifi ıspanaklı somon. İşin sırrı ve lezzeti ise ayrıca hazırlanan tarator sosunda saklı. Bayat ekmek içi, ceviz parçacıkları, süzme yoğurt, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilavesiyle hazırlanan tarator sos tarifi lezzet fısıldıyor.

Yaz / kış demeden haftada bir gün balık tüketmeli diyenleri mutfağa davet ediyoruz.

migrostvblog_ispanaklisomon_v1_220317

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

2 kişilik

Malzemeler:

3 yemek kaşığı ayçiçek yağı,

2 adet 200 gr.lık somon balığı filetosu

1 paket körpe ıspanak yaprağı

1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

½ çay kaşığı deniz tuzu

Tarator sos için:

3 dilim bayat ekmek içi
1/2 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
2 diş rendelenmiş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Derisi üzerinde kalan fileto balıklarını orta ateşte ve kısa sürede pişirmeye özen gösterin.

Servis önerisi:

Fırın somonları arzuya göre Teriyaki sos ilavesiyle de servis edebilirsiniz. Teriyaki sosu hazırlamak için; soya sosu, su ve balı oval bir kaba alın. Kök zencefil ve rendelenmiş sarımsak ilavesiyle karıştırın.

Nasıl Yapılır?

Tarator sos için; bayat ekmek içlerini küçük parçalara ayırıp ufalayın. Mutfak robotundan geçirdiğiniz ceviz içi, süzme yoğurt, zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilavesiyle karıştırın.

Hazırladığınız sosu, kıvam alıp soğuması için buzdolabında dinlendirin.

Fileto somon balıklarını taze çekilmiş tane karabiber ve deniz tuzuyla lezzetlendirin.

Balıkları kızartmak için; ayrı bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Tane karabiber ile tatlandırdığınız somon fileto dilimlerini arkalı önlü renk alana kadar yaklaşık 3 dakika kızartın.

Ayrı bir yerde kızdırdığınız zeytinyağında bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz ıspanak yapraklarını 1 dakika kadar soteleyin.

Son olarak tarator sos ile tatlandırdığınız balıkları ocaktan alın. Ispanak yaprakları üzerine yerleştirin. Ilık ya da sıcak olarak tüketin.