İstiridye Tatlısı

Yemek sonrası tatlı saatiniz için farklı ve pratik bir tarif önerisi; istiridye tatlısı.
tatli
Hazırlama süresi: 30 dakikaPişirme süresi: 25-30 dakikaPorsiyon sayısı: 8-10

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limonsuyu

Yapılışı

  1. Şerbeti için su ve şekeri 15 dakika kadar kaynatın.
  2. Ocaktan almadan önce limon suyu ilave edin ve soğumaya bırakın.
  3. Cevizi incecik çekin yağı hafifçe eritin veya oda sıcaklığında yumuşatın.
  4. Hamuru için un hariç malzemenin tamamını yoğurma kabına alın.
  5. Unu kontrollü olarak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koartıp yoğurun.
  7. Daha sonra yassılaştırarak çay bardağının ağız kısmı ile üzerine çizikler atıp istiridye kabuğu şekli verin.
  8. Önceden ısınmış 180 derece fırında pembelişinceye kadar pişirin.
  9. Fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin ve üzerine soğuk şerbeti dökün.
  10. Bu şekilde en erken 2 saat sonra servis yapın.

Afiyetler olsun.

Servis Önerisi:

Dilerseniz antep fıstığı ile bir köşesini süsleyip servis edebilirsiniz.