İtalyan Usulü İçli Köfte Arancini Nedir, Nasıl Yapılır?

Bu başlığı görüp şu an bu satırları okuyorsanız muhtemelen farklı tarifler denemek sizin de
ilginizi çekiyor demektir. Tahminimiz doğruysa sizi mutlu edecek bir mutfak yolculuğuna
çıkarmak, İtalyan lezzeti arancini ile tanıştırmak istiyoruz. Arancini nedir, nasıl yapılır
öğrenmek için buyurun detaylara…

1. Arancini Nedir?

Arancini, en özet haliyle içi pirinç dolu bir kızartamadır. Kıyma, bezelye, peynir gibi
malzemelerle de yapıldığı görülür. İtalyan mutfağının en meşhur lezzetlerinden olup
genellikle atıştırmalık olarak tercih edilip çok sevilir.

2. Arancini Nasıl Yapılır?

Arancini, İtalya sınırlarında kalmayıp ülkemizde de tanınmaya ve çokça merak edilmeye
başlanmıştır. Özellikle içli köfteye benzerliğiyle dikkat çeken arancini, özel konuklarınızı
şaşırtmak için iyi bir tercih olabilir. Peki, arancini nasıl mı yapılır?

İşte, sizin de sofralarınızı süsleyin diye nefis arancini tarifi:

  •  İnce ince doğradığınız yarım kuru soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla kavurun.
  •  2 su bardağı pirinç ve 1 litre tavuk suyunu ekleyin. Pirinçler, suyu çekene kadar
    pişirmeye bırakın.
  •  Pişip soğuyan pirinçlere 2 yumurta ve 2 su bardağı parmesan peynirini ekleyip
    güzelce yoğurun.
  •  Hazırladığınız hamurdan küçük toplar hazırlayın.
  •  Diğer yandan 1 su bardağı una ve 2 yumurta sarısına hazırladığınız topları sırasıyla
    bulayın. Son olarak mozarella peynirine buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
  •  Rengi sarıya dönen arancinileri tavadan alıp dilediğiniz gibi süsledikten sonra
    keyifle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

Temel gıda alışverişlerinizi Migros Sanal Market’ten sipariş etmek için hemen tıklayın.