Atıştırmalık Zeytinyağlı: Izgara Patlıcan Ruloları

Izgara patlıcan ruloları tarifi atıştırmalık bir zeytinyağlı tarif. Önceden ısıtılmış ızgara izli tavada ters yüz edilen ince dilimlenmiş patlıcanlar, labneli ve keçi peynirli harçla rulo şeklinde sarılıyor. Körpe roka yaprakları ve balsamik sirke eşliğinde servis ediliyor.

Kanepe olarak da servis edebileceğiniz bu atıştırmalıklar tam size göre.

Izgara Patlıcan Ruloları Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram labne peyniri

100 gram tulum peyniri

½ tatlı kaşığı hardal

½ tatlı kaşığı kişniş

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

4 yaprak taze fesleğen

1 adet orta boy domates

Servisi için:

4 yemek kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı balsamik sirke

½ demet roka

Püf noktası:

Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları, ince ince dilimledikten sonra acısını bırakması için tuzlu suda bekletin. Duruladıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla kurulayın.

Pişirme önerisi:

Önceden ısıtılmış ızgara ya da ızgara izli tavada ters yüz ederek kızartın.

Tulum peynirli harcın erimesini isterseniz hazırladığınız patlıcan rulolarını önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar tutabilirsiniz.

Servis önerisi:

Domates sos eşliğinde de servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyin. Tuzlu suda bekletip duruladıktan sonra kâğıt havlu yardımıyla kurulayın.

Fesleğen yapraklarını incecik kıyın. Labne peyniri, tulum peyniri, hardal, toz kişniş, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle karıştırın.

Zeytinyağıyla yağladığınız patlıcan dilimlerini önceden ısıtılmış ızgara izli tavada ters yüz ederek kısa sürede pişirin.

Ortadan ikiye kesip sap kısımlarını temizlediğiniz domatesi küçük küpler halinde kesin. Servis tabağına aldığınız ızgara patlıcan dilimlerini dinlendirdikten sonra önceden hazırladığınız labne peynirli harçla rulo şeklinde sarın. Arzuya göre ara katlarına domates yerleştirin.

Roka yaprakları, az miktarda zeytinyağı, nar ekşisi ve balsamik sirke ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak servis edin.