Şişteki Hafiflik: Izgara Sebze

Izgara köfte, ızgara şeftali olur da ızgara sebze olmaz mı? Elbette olur, çok da güzel olur. Zeytinyağı, pesto sos, nar ekşisi ve tuzla hazırlanan marinasyon karışımında bekleyen sebze çeşitleri tek tek tahta şişlere geçirilir. Arzuya göre fırında ya da önceden kızdırılan ızgara üzerinde pişirilen şiş sebzeler, farklı dip soslar eşliğinde servis yapılır. İşte bu kadar basit!

Sıkılmadınız mı et yemekleri yanında pilav ve makarna tüketmekten? Bugün günlerden hafiflik! Ana yemeği sebze ile taçlandırıyor hatta sadece kendisini tüketiyoruz.

Izgara Sebze Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy kabak

4 adet orta boy patlıcan

12 adet cherry domates

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet kırmızı dolmalık biber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı pesto sos

1 yemek kaşığı nar ekşisi

½ çay kaşığı tuz

Püf noktası:

Çekirdeksiz ve körpe sebzeleri kullanmayı tercih etmeniz tarifin lezzetini arttıracaktır.

Pişirme önerisi:

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerinde pratik bir şekilde pişirebileceğiniz ızgara sebzeleri, arzuya göre ızgara izli tavada da pişirebilirsiniz.

Servis önerisi:

Süzme yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ile hazırladığınız dip sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Izgara sebzelerin marinasyon karışımı için; zeytinyağı, pesto sos, nar ekşisi ve tuzu geniş bir kâsede karıştırın.

Ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını çıkardığınız renkli dolmalık biberleri küçük üçgenler halinde doğrayın.

Sap kısımlarını alıp kabuklarını alacalı şekilde soyduğunuz kabak ve patlıcanları, biberlerle uyumlu olacak şekilde kesin.

Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Doğramış olduğunuz tüm sebzeleri hazırladığınız marinasyon karışımıyla harmanladıktan sonra tahta şişlere geçirin.

Yağlı kâğıt serili fırın tepsisi üzerine dizdiğiniz ızgara sebzeleri; önceden ısıtılmış 200 derece fırında, kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın.