Ballı mı Ne: Izgara Şeftali

Mevsimin gözdesi bal tadında şeftalilerden hafif mi hafif bir tatlı hazırlamaya var mısınız? Oldukça pratik tatlı tarifinde şeftalileri kızartıyoruz bu sefer.

Çırpılmış soğuk krema, bir avuç ceviz içi ya da bir top vanilyalı dondurma? Meyve saatini ödül öğününe dönüştürmek için hazırladığımız meyveli tarifi daha da şıklaştırmak sizin elinizde.

Izgara Şeftali Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 adet orta boy şeftali
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın

Püf noktası:

Izgara izli tavada ve mümkünse yüksek ateşte kızartmaya özen gösterin.

Servis önerisi:

Arzuya göre taze nane yaprakları eşliğinde servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız şeftalileri kabuklu olarak dört eşit parçaya bölün.

Önceden ısıtılmış ızgara izli tava üzerine yerleştirdiğiniz şeftalileri suyunu salıp hafifçe kızarana kadar pişirin.

Bal ve toz tarçın ilavesiyle tatlandırdıktan sonra ılık olarak servis edin.