İzmir Köfte

Adı da yemekleri de güzel şehrimiz İzmir’den ismini alan İzmir köfte, hem çocukların hem büyüklerin favorisi!

izmir-kofte

Hazırlama süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

Porsiyon sayısı: 6-8

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 6 adet orta boy patates
  • 6 adet yeşil biber

Üzeri için

  • 2 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su

Yapılışı

  1. Kuru soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
  2. Bir kaba kıyma ile soğanı ve baharatları, yumurta ile galeta ununu ilave ederek yoğurun.
  3. Biraz uzunca köfte şekli verin.
  4. Çok az sıvı yağ ile tavada hafifçe kızartın.
  5. Patatesleri soyun kalınca dilimleyin. Biberleri 3 parçaya kesin.
  6. Fırın kabına bir sırayla köfte, patates ve biber olarak dizin.
  7. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin, salça ve su ile karıştırıp sos hazırlayın.
  8. Sosu köfte ve patateslerin üzerinde gezdirin.
  9. Daha önce ısınmış fırında 40-50 dakika kadar pişirin.

Pişirme Önerisi:

Daha yumuşak köfte ve patatesler elde etmek isterseniz fırın kabının üzerini bir müddet pişirme kağıdı ile örtebilirsiniz.