Deniz Kokulu: Jumbo Karidesli Spagetti

MigrosTV mutfağında deniz ürünlü makarna hazırlıyoruz bugün. Anında kullanıma uygun olan ve pişirme işlemi gerektirmeyen Migros jumbo karideslerin fazla suyunu süzüp küp şeklinde doğranmış domateslerle hazırladığımız sarımsaklı sosla harmanlıyoruz. Biber salçasıyla tat ve kıvam vermeyi unutmuyoruz. Mevsiminde iri ve sulu domates kullanıyorsak kullandığımız domates sayısını olabildiğince arttırıyoruz.

Doğranmış maydanoz ilavesiyle sıcak olarak bekletmeden servis ediyoruz. Arzuya göre toz parmesan ilavesiyle servis ediyoruz.

Bu arada “Evinin Makarnacılarına İtalyan Lezzetli 7 Makarna Tarifi” yazımıza da göz atmak istersiniz belki.

Jumbo Karidesli Spagetti Makarna Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

200 gram Migros jumbo karides
1 paket spagetti makarna
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Üzeri için:

1/4 demet maydanoz

Püf noktası:

Migros jumbo karides pişirmeye gerek olmayan direkt tüketime uygun olan bir üründür. 1 dakika tavada kızartmanız ya da fırınlamanız uygundur.

Spagetti makarnayı önceden kaynattığınız tuzlu suda, bütün olarak, 8-10 dakika aralığında haşlamaya özen gösterin. Haşlama suyunu süzüp durulamayın.

Pişirme önerisi:

Mevsiminde domates kullanıyorsanız miktarını arttırabilir ya da domates püresi kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Anında tüketime uygun durumda olan Migros jumbo karideslerin suyunu süzdürün.

Kabuklarını soyduğunuz sarımsakları küçük küpler halinde kesin.

Arzuya göre kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp şeklinde doğrayın.

Spagetti makarnaları; derin bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayın.

Zeytinyağını geniş bir sos tenceresinde kızdırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Küp şeklinde doğranmış domates ve biber salçasını ekleyip suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün. Karidesleri ekleyip 1 dakika kadar pişirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzet verin.

Yarı diri kıvamda olan spagetti makarnaların fazla suyunu süzdürün. Sos tenceresine alıp sosla harmanladığınız spagetti makarnayı, arzuya göre doğranmış maydanoz ilavesiyle servis edin.