Bak Yeşil Yeşil: Kabak Çorbası

Kapak kısımları alındıktan sonra çekirdekleri çıkartılan körpe Girit kabakları, rendenin ince tarafıyla rendeleniyor. Yemeklik doğranmış kuru ve taze soğanlar ile sotelenip unla kavruluyor.

Yoğurt ve yumurta sarısı ilavesiyle hazırlanan terbiye karışımı çorbaya katılmak için can atıyor. Arzuya göre kabak çanaklarında servis edilebilen yeşil mi yeşil kabak çorbası, yaz sofralarına tat katıyor.

Kabak Çorbası Tarifi

5 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

6 adet Girit kabağı
1 adet orta boy kuru soğan
3 dal taze soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
5 su bardağı sıcak su
¼ demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

5 dal taze kekik

1 tatlı kaşığı sumak

Püf noktası:

Yoğurt eklediğiniz çorbayı, kısık ateşte ve kısa bir süre daha pişirdikten sonra servis etmeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Girit kabağı yerine sakız kabağı kullanarak da kabak çorbası hazırlayabilirsiniz.

Sıcak su yerine arzuya göre sebze ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazırladığınız çorbayı, çekirdekli kısımlarını alıp kısa bir süre haşladığınız Girit kabakları içerisinde de servis edebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkayıp uç kısımlarını aldığınız Girit kabaklarının kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını aldıktan sonra rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Ayıklanmış taze soğanları ince ince kesin.

Geniş bir tencerede erittiğiniz tereyağında, doğramış olduğunuz kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Taze soğanları ekleyip karıştırın. Un ve rendelenmiş kabakları ekleyip un kokusu çıkana kadar kavurun.

Kabaklar suyunu çektiğinde azar azar sıcak su ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak pişmeye bırakın.

Suyunu süzdürdüğünüz yoğurt, yumurta sarısı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan çorba suyundan ekleyip hızlıca karıştırarak terbiye karışımını hazırlayın.

Elde ettiğiniz yoğurtlu terbiye karışımını, çorba tenceresine aktarıp hızlıca karıştırdıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış dereotu, taze kekik ve sumak eşliğinde sıcak olarak servis edin.