Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Mevsim tazesi kabağın en lezzetli hallerinden biri; ince bulgurun karıştığı, havuç ve kuru soğanla vitamin içeriği artan nefis kabak yemeği tarifimiz çok da pratik!

kabak-yemegi

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 25-30 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

4 adet taze kabak

1 adet havuç

1 adet kuru soğan

1 adet domates

1 yemek kaşığı ince bulgur

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için 

Dereotu ve kırmızı pul biber

Yapılışı

1. Sebzelerin hepsinin kabuğunu soyun.

2. Kabak ve havuçları yuvarlak olarak domates ve soğanları incecik doğrayıp hazırlayın.

3. Tencereye zeytinyağını koyup soğanları hafifçe soteleyin.

4. Salça ve bulgur dışında diğer malzemeleri ilave edip bir kez karıştırın tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın.

5. 1 çay bardağı sıcak su içinde salçayı sulandırın.

6. Kaynamakta ve suyunu salmakta olan kabakların üzerine dökün bulguru da ilave edin.

7. Yine bir kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika pişmeye bırakın.

8. Piştikten sonra dereotu ile servis edebilirsiniz.

Pişirme Önerisi:

Kabak yemeğine bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.