Haftanın Sağlıklısı: Kabaklı Cevizli Makarna

En sevilen yemeklerin başında gelen makarna, farklı bir sos tarifiyle MigrosTV mutfağına konuk oluyor. Rendelenmiş kabak, ceviz ve lor peynirini bir araya getirdiğimiz makarna sosu hafifliğiyle göz dolduruyor.

Küçük bir not da düşelim: İştah açan ve kabaklı sosuyla damaklarda ferahlık uyandıran kabaklı cevizli makarnayı arzu ettiğiniz kepekli makarna ve keş denilen peynir çeşidiyle de hazırlayabilirsiniz.

Kabaklı Cevizli Makarna Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet kelebek makarna
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
2 adet orta boy kabak
100 gram ceviz
1 su bardağı lor peyniri
4 dal taze fesleğen
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Makarnayı, bol miktarda kaynar suda 10-12 dakika kadar haşlamaya ve suyunu süzdükten sonra bekletmeden harç karışımına eklemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Lor peyniri yerine toz parmesan peyniri kullanabilir, kullandığınız tuz miktarını azaltabilirsiniz.

Servis önerisi:

Arzuya göre kızgın tereyağı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yapılışı:

Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kelebek makarnaları ekleyip damak tadınıza göre 10-12 dakika aralığında haşlayın.

Bol suda yıkayıp fazla suyunu kuruladığınız kabakları alacalı soyun, çekirdekli iç kısımlarını çıkartıp rendenin kalın tarafıyla rendeleyin.

Kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları ezin. Ceviz içlerini küçük parçalar halinde kırın. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın.

Ezilmiş sarımsak ve rendeleyip suyunu sıktığınız kabakları ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun.

Ceviz içini ekleyip karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle çeşnilendirin.

Haşlayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz makarnaları ekleyip harmanlayın.

Son olarak lor peyniri eklediğiniz makarnayı sıcak olarak arzuya göre doğranmış fesleğen yaprakları eşliğinde servis edin.